Posljednji juriš na olimpijske norme

Dejan Kondić
Foto: G.S.

BANjALUKA – Plivački klub Olimp predstojećeg vikenda na Gradskom olimpijskom bazenu biće domaćin 16. međunarodnog plivačkog mitinga “Banjaluka Open 2024.”

Manifestacija koja je jedan od posljednjih “filtera” za predstojeće Olimpijske igre u Parizu okupila je preko 400 plivača iz 47 klubova plus masters plivači, odnosno 18 zemalja. Jedno od najzvučnijih imena koje će nastupiti u gradu na Vrbasu svakako je srpski reprezentativac Nikola Aćin. 

- Cilj je da se ispliva A olimpijska norma pre isteka roka. Cilj je na 100 slobodno da to ostvarim, ako uspem, biće i 50 slobodno u tom nekom vremenu. Ovo je sjajna prilika da se to ostvari. Nikad spremniji u karijeri nisam bio. Odlična prilika da se to iskoristi i da napravim jedno dobro vreme – rekao je Aćin.

Olimpijsku normu juri i Lili Ibanez, meksička olimpijka, učesnik prethodna dva izdanja Igara, u brazilskom Riju i glavnom gradu Japana - Tokiju.

- Nadam se najboljem. Ovdje mi je zaista lijepo. Zaljubila sam se u Banjaluku i u vašu zemlju. Sve mi se sviđa, kultura, ljudi, naravno i ovaj sjajni bazen, sve je super – naglasila je Ibanez. 

Sportski direktor PK Olimp Miodrag Čeko zadovoljan je kako teku posljednje pripreme za miting.

- Rekordan broj zemalja učestvuje ove godine, imamo takmičare od Meksika, Švedske do Emirata. Zadovoljni smo kako odazivom velikog broja klubova, zemalja i plivača. Ovo je nešto najbolje što možete vidjeti prije Pariza – podvukao je Čeko. 

Bazen izgleda svjetski i ušminkan je i za ovogodišnji miting. 

Direktor “Akvane” Sveto Lazić ponosan je što svi plivači imaju samo lijepe riječi o ponosu Banjaluke.

- Svi koji dođu na bazen, nose lijepe uspomene iz grada i sa bazena. Čast nam je da smo suorganizatori i trudimo se da obezbijedimo maksimalne uslove za sve posjetioce i učesnike. Želim im svima svu sreću na takmičenju i da lijepa slika ode sa bazena. Ulaz je besplatan, pozivam sve da dođu i isprate miting – dodao je Lazić.

Podrška

Grad Banjaluka i ovaj put je stao iza “Banjaluka Opena”.

- Ponosni smo na ovakvu manifestaciju koja je poznata u cijelom svijetu. Mi kao grad možemo iskoristiti činjenicu da takmičari sa svih meridijana dolaze kod nas, da im predstavimo naše turističe potencijale – rekla je ispred Gradske uprave Banjaluke Mirna Savić Banjac. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana