Posljednje zbogom Žarku Varajiću

nezavisne.com
Posljednje zbogom Žarku Varajiću

Legenda jugoslovenske i evropske košarke Žarko Varajić sahranjen je u petak u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu

Od proslavljenog asa, koji je preminio prošle nedjelje nakon duže bolesti u 68. godini, oprostili su se mnogi košarkaški velikani i javne ličnosti, a u povorci su između ostalih bili Svetislav Pešić, Rašo Radovanović, Dejan Bodiroga, Duško Vujošević, Dražen Dalipagić, Boro Vučević, Bogdan Tanjević, Dragan Kićanović i Zoran Slavnić. Prije sahrane održana je i komemoracija u Skupštini grada, a od legendarnog košarkaša emotivnim govorima oprostili su se predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović i potpredsjednik Olimpijskog komiteta Žarko Zečević.

Nekadašnji član legendarne generacije Bosne ostaće upamćen kao jedan od velikana igre pod obručima, naročito zbog učinka od 45 poena u finalu Evrolige protiv Emersona kada je tim iz Sarajeva postao prvak Evrope. Njegov rekord ni danas nije oboren. Za reprezentaciju je igrao u 126 navrata i osvajao je srebro na Olimpijskim igrama u Montrealu, zlato i bronzu na Evropskom prvenstvu... Podsjetimo, Žarko Varajić je predsjedavao žirijem 16. Izbora najboljeg sportiste BiH za 2016. godinu, u tradicionalnoj organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio-televizije BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana