Polufinalni dueli ABA lige na skeneru Bajića i Gašića: Zvezda veliki favorit, Partizan da se potuče

Ivan Dragičević
Polufinalni dueli ABA lige na skeneru Bajića i Gašića: Zvezda veliki favorit, Partizan da se potuče

Laktaši, Tuzla - Ne treba biti mnogo pametan i reći da je Crvena zvezda apsolutni favorit u polufinalnoj seriji ABA lige protiv Budućnosti, dok se mnogo više vatre očekuje u duelu Cedevite i Partizana.

Zagrebački tim u subotu od 19 časova dočekuje "crno-bijele" i blagi je favorit. Ipak, navijači Partizana naviknuti su na titule, te su Zagrepčani svjesni da ne smiju da potcijene trećeplasirani tim ligaškog dijela takmičenja. Trener Igokee Dragan Bajić u posljednjem kolu slavio je protiv Partizana, ali smatra da Beograđani nisu bez šansi.

- Zagrepčani jesu favoriti, imaju kvalitetniji tim na papiru, ali to moraju da dokažu na terenu. Ne bih ulazio u analizu i miješao se u posao trenerima. Oni najbolje poznaju svoje igrače i vjerujem da su se dobro pripremili za ove duele - rekao je Bajić.

Strateg tuzlanske Slobode Velimir Gašić, koji je u dva navrata bio u stručnom štabu Partizana, prednost daje Cedeviti.

- Prednost domaćeg terena je izuzetno važan faktor u ovim serijama, a kad na to dodamo iskustvo domaćih košarkaša, onda je jasno zašto im dajem više šansi. Partizanova šansa je u kontroli ritma, odnosno da utakmicu spusti na manji broj posjeda, te čvrstom odbranom pokuša da osujeti jak individualni kvalitet Cedevite. Bitan segment biće defanzivni skok i izgubljene lopte, jer je Partizan dosta kuburio sa ta dva elementa - rekao je Gašić.

Prema mišljenju većeg dijela javnosti, prvo polufinale trebalo bi da bude dosta interesantnije od duela Zvezde i Budućnosti, jer je učesnik Evrolige veliki favorit.

- Beograđani seriju završavaju u dva meča. Ubijeđen sam u to i ne vidim način da ih Budućnost ugrozi. Ovo što Zvezda igra ove sezone je nivo iznad ostalih - rekao je Bajić.

Ni Gašić ne daje neke šanse ekipi Ilijasa Zurosa, bez obzira na to što Podgoričani imaju nekoliko jakih individualaca.

- Markus Vilijams je prošlog ponedjeljka odigrao dobro protiv bivšeg tima. Nemanja Gordić je takođe kvalitetan plejmejker, ali oni ne mogu da izdrže pritisak Branka Lazića. Svojom agresivnošću očekujem da neutrališe organizatore igre Budućnosti i onda je posao završen. Nije u pitanju samo Lazić, nego i Nemanja Dangubić, Čarls Dženkins i ostali. Zvezda jača u svim elementima i za mene tu nema nikakve dileme - dodao je Gašić.

Meč između Zvezde i Budućnosti na programu je u nedjelju od 19 časova, a Dejan Radonjić ni u ovom meču neće računati na Stefana Jovića. Polufinalne serije igraju se na dvije pobjede sa naizmjeničnim domaćinstvima.

Partizanov koncept

Velimir Gašić je do prije godinu i po radio u Partizanu i kazao je da mu se ne sviđa ovosezonski tim, odnosno koncept ekipe.

- Partizan je uvek bio avangarda, imao je mlade igrače koji su stasavali i kasnije odlazili u inostranstvo. Izuzev Vanje Marinkovića, ne vidim mladog igrača koji bi se razvio u veliko asa, tim je iskusan, a jedino opravdanje za takvu selekciju može da im bude rezultat - rekao je Gašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana