Podrinje, Željezničar i Sloboda jure Ligu za prvaka

Danijel Radujković
Podrinje, Željezničar i Sloboda jure Ligu za prvaka

Banjaluka - Samo dva kola ostala su do podjele Prve lige RS na one koji će se boriti za šampiona i one koji će juriti opstanak, a tri ekipe pokušaće da dohvate jedino preostalo mjesto koje vodi u Ligu za prvaka.

Rudar Prijedor, Zvijezda 09, Drina, Slavija i Tekstilac Kort sigurno će odlučivati o novom šampionu RS i ekipi koja će iduće sezone igrati u Premijer ligi BiH, a Podrinje, Sloboda i Željezničar Sport tim nadaju da se će izboriti upražnjeno mjesto. Sve tri ekipe radije bi da igraju protiv jakih rivala i da ih se pita u odlučivanju šampiona, ali mjesta ima samo za jednu. U najboljoj poziciji trenutno je tim iz Janje, koji drži šesto mjesto sa 27 bodova, dva više od pomenutih rivala. Podrinje je napravilo kiks u srijedu, kada je osvojilo samo bod protiv Kozare na svom terenu, ali je imalo sreće što su oba rivala kiksala. Do kraja ovog dijela prvenstva imaće nezgodno gostovanje Slaviji, a onda dočekuje "fenjeraša" Slogu, gdje će vjerovatno biti pod imperativom pobjede.

- Nisam zadovoljan rezultatom protiv Kozare, imali smo sve u svojim rukama i igrali smo korektno, ali na kraju je možda remi bio najrealniji. Imamo ambicije za ligu šest i možda najpovoljniji raspored, a već protiv Slavije pokušaćemo sve da završimo. Ukoliko ne uspijemo, imamo meč loptu protiv Sloge, kojoj ne cvjetaju ruže. Problem nam je predstavljao raspored, jer smo odigrali četiri utakmice za 14 dana, što nije jednostavno ni jakim evropskim ekipama. Velika stvar za klub i mene bio bi plasman u Ligu za prvaka, jer pravimo pozitivnu priču a to bi nam dalo vjetar u leđa za sljedeću sezonu - istakao je trener ekipe Senad Hadžić.

Željezničar je propustio veliku šansu da se bodovno izjednači sa timom iz Janje, jer je odigrao 1:1 protiv Napretka, a stvar će pokušati da popravi protiv Tekstilac Korta u Banjaluci i na gostovanju Zvijezdi.

- Imali smo šansu da stignemo do tog šestog mjesta, ali nismo iskoristili remi Podrinja i Kozare. Šta je tu je, moji igrači su mladi i svaka utakmica za njih je novo iskustvo i prilika za sazrijevanje. Sada treba da nam se poklope i drugi rezultati, imamo teško gostovanje Zvijezdi i realno je da je Podrinje bliže šestom mjestu. Ali nikada se ne zna. Borićemo se do kraja, a i ukoliko ne uspijemo neće biti tragedija - istakao je Krunić.

Ako bi sve tri ekipe završile sa istim brojem bodova, bila bi formirana mini-tabela u kojoj bi opet svi imali isto poena, jer su svi zabilježili po dvije pobjede i dva poraza, a šesti bi bio Željezničar i to zbog najbolje gol razlike u međusobnim mečevima sa preostala dva rivala (6:5). Inače, Banjalučani imaju bolji međusobni skor protiv Slobode, a tim iz Mrkonjić Grada od Podrinja, dok je situacija kod Željezničara i Podrinja izjednačena i ako bi završili sa isto bodova, odlučivala bi ukupna gol razlika.

Slobodi najteži žrijeb

Sloboda u naredna dva kola ima veoma težak žrijeb, gdje će prvo dočekati jednog od glavnih konkurenata za titulu Zvijezdu 09, pa onda gostuju Drini, koja se nada da iz drugog plana može do prvog mjesta. Zato su u klubu svjesni da će teško do šestog mjesta.

- Imamo najteži žrijeb do kraja ovog dijela i teško je očekivati da uđemo u plej-of, ali borićemo se do kraja. Nama je prvenstveni cilj da afirmišemo što više mladih igrača da bismo imali zalog za budućnost - istakao je trener Slobode Čedomir Ćulum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana