Počinje rat za Maradonino bogatstvo: 11 djece i 8 žena bori se za 75 miliona dolara

index.hr
Počinje rat za Maradonino bogatstvo: 11 djece i 8 žena bori se za 75 miliona dolara

Rat za bogatstvo preminulog Dijega Maradone, razasuto od Venecuele i Bjelorusije do Italije i Emirata, biće dug, komplikovan i nemilosrdan.

Nakon što je cijeli svijet danima oplakivao smrt jednog od najvećih fudbalera u istoriji, koji je preminuo u srijedu, izlive emocija zamijeniće bespoštedna borba za bogatstvo ostalo iza velikana.

Maradona iz jednog braka i tri izvanbračne veze ima petero priznate djece, rođene od 1986. do 2013. Međutim, još četiri žene tvrde da s Maradonom imaju ukupno šestero djece, od čega dvoje u Argentini, te četvoro na Kubi. Svi oni polažu pravo na bogatstvo preostalo nakon smrti velikana.

Celebrity Net Worth, portal specijalizovan za finansije slavnih, procjenjuje da je Maradona u karijeri i nakon nje zaradio oko 500 miliona dolara. Međutim, sumanuto je i trošio. Kokain, prostitutke, alimentacije, raskošne nekretnine, najskuplji automobili, najblještaviji nakit... učinili su da nakon smrti vrijedi 75 miliona dolara.

Na toliko njegovo bogatstvo procjenjuje Hulio Čiapeta. Novinar Klarina, slavni argentinski fudbalerski hroničar koji je objavio ekskluzivu o Maradoninoj smrti, dodaje: "Nema nikakve dileme da tek sada kreće prava sapunica o Maradoni, rat njegovih nasljednika za njegovo bogatstvo."

Telenovela će biti još napetija i žešća jer je Maradona umro, a da nije napisao testament, što dodatno komplikuje raspodjelu njegove imovine. Za sada je u prvom redu u lovu na nju petero Maradonine djece. Kćeri Dalma (34) i Đianina (31), rođene u braku s Klaudijom Vilafane, jedinom ženom koja je bila Maradonina supruga. Zatim, sin Dijego Junior (34), rođen u vezi s Kristinom Sinagrom, pa Jana (25) iz veze s Valerijom Sabalain, te Dijego Fernando (7), rođen tokom veze s Veronikom Ojedom.

Prvi problem s Maradoninom djecom je što se loše slažu međusobno. Čiapetta kaže da ga je začudilo što su tri ćerke, za koje se očekuje da će biti najborbenije u borbi koja slijedi, bile zajedno u WhatsUp grupi s Maradoninim doktorom, u kojoj ih je obavještavao o stanju njihovog oca. Dijego, koji je rođen i živi u Italiji, izolovan je od događanja oko oca i jedini je u dobrim odnosima sa svim polusestrama i polubratom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana