Pionir progutao Barselonu

B92
Pionir progutao Barselonu

Košarkaši Crvene zvezde pobjedili su Barselonu u drugom kolu Evrolige u dramatičnom meču u hali ’Aleksandar Nikolić’, rezultatom 90:82.

’Crveno-bijeli’ su odigrali još jedan veoma hrabar meč i uprkos oscilacijama i izgubljenoj dvocifrenoj prednosti, bili koncentrisaniji u završnici i potpuno zasluženo stigli do trijumfa.

Tako je nekadašnji ’Pionir’ ponovo progutao katalonskog giganta i aktuelni regionalni i srpski šampion je pokazao da i u ovom sastavu može da se nadmeće sa najboljim ekipama na Starom kontinentu.

Pred punim tribinama hale ’Aleksandar Nikolić’, domaći igrači otvorili su susret sa velikom energijom – blistali su Milko Bjelica i Matijas Lesor koji je zakucavanjima podgrijavao atmosferu. Francuski centar je tri puta snažno prikucavao loptu i Zvezda je odmah preuzela kontrolu. Barselona se mučila sa šutem što je domaćin izuzetno dobro koristio, da bi Bjelica bio precizan kada god je bilo potrebno.

Već poslije 10 minuta prednost je bila dvocifrena, ali se onda razigrao Kevin Serafan i gotovo sam vratio rezultatski svoj tim. Postigao je 10 poena u drugoj deonici, Katalonci su prišli na minus pet, prije nego što je Bjelica ponovo stupio na scenu.

Vezao je četiri poena i odbio nalet rivala, a ispratio ga je Tejlor Ročesti sa dvije brze trojke, pa je Zvezda na poluvremena imala zalihu od 12 poena.

Početak drugog dijela djelovao je jednako obećavajuće – Zvezda je u više navrata stizali do maksimalni 14 razlike, igrači su se smjenjivali sa dobrim potezima, ali je početkom posljednje četvrtine ’momentum’ prešao na drugu stranu.

Razigrao se Toma Ertel, ispratili su ga Ante Tomić i Adam Hanga, pa je prednost počela da se topi. Nekako neprimjetno su se približili i, iako su visoki igrači imali problem sa ličnim greškama, došli do preokreta i uplašili sve domaće navijače.

Međutim, opet je na scenu stupio Milko Bjelica, postigao četiri veoma važna i teška poena, a uslijedila je i nova dobra rola Ročestija. Zvezda je odbila nalet rivala i u posljednji minut ušla sa +4. Katalonci se nisu predavali, ali su nastavili sa greškama i doživjeli prvi poraz u sezoni.

Upravo je spomenuti Bjelica bio najefikasniji sa 23 poena (6-9 za dva, 2-4 za tri, 5-6 penali), dok je i Ročesti bio sjajan sa 22 poena i 7 asistencija. Monstruoznom Lesoru je jedan skok falio za dabl-dabl (13 poena), baš kao i Peru Antiću (10 poena).

U ekipi Barselone svi igrači su se upisali među strelce. Kevin Serafan bio je najefikasniji sa 16 poena, a Toma Ertel postigao je 14, uz 11 asistencija. Ante Tomić dodao je 10 poena i 8 skokova, a 10 poena postigao je i Adam Hanga.

U trećem kolu, u utorak, Zvezda će igrati na gostovanju protiv moskovskog Himkija, a Barselona će biti domaćin Žalgirisu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana