Pijani Kostić vrijeđao igrače

Agencije
Pijani Kostić vrijeđao igrače

Sarajevo - Samo nekoliko časova nakon što je razriješen dužnosti šefa stručnog štaba Fudbalskog kluba Željezničar, slovenački stručnjak Miloš Kostić u pijanom stanju došao je na trening Sarajlija i vrijeđao igrače.

On se u Željezničaru zadržao svega tri mjeseca, a nakon što je dobio otkaz, došao je posljednji put na "Grbavicu" kako bi se oprostio sa svojim sada već bivšim izabranicima. Ipak, malo je nedostajalo da oproštajni govor preraste u veći incident. Kostić je, prema riječima očevidaca, u vidno alkoholisanom stanju održao govor o tome kako su ga igrači iznevjerili, kako nisu davali svoj maksimum na utakmicama niti ispunjavali ono što su se dogovarali u svlačionici. Počeo je da vrijeđa igrače, a zatim se verbalno sukobio sa jednom manjom grupom navijača, koji nisu htjeli da ulaze u bilo kakvu raspravu sa trenerom i mirno su posmatrali situaciju.

Samo brzom i pravovremenom intervencijom direktora stadiona i komesara za bezbjednost Željezničara Erdijana Dine Pekića spriječen je veći skandal sada već bivšeg trenera.

Upravo Pekić je bio taj koji je udaljio Slovenca sa terena i i uveo ga u automobil kojim je napustio stadion. Odmah poslije otkaza Miloš Kostić je naglasio da mu je krivo što se sve ovako završilo.

- Došao sam u Željezničar s najboljim namjerama. Možda mi je trebalo malo više vremena. U ekipi sam zatekao igrače, možda su trebali neki biti dovedeni, možda i ne, ali to je sada prošlost. Željezničaru želim sve najbolje u budućnosti - podvukao je Kostić.

Prva smjena

Miloš Kostić prvi je smijenjeni trener ove sezone u Premijer ligi BiH. U šest kola, koliko je vodio Željezničar u eliti, tim sa "Grbavice" zabilježio je dvije pobjede, jedan remi i tri poraza i to tri uzastopna. Tokom dosadašnje karijere Kostić je vodio kadetsku i juniorsku selekciju Slovenije, bio je trener Krke, a kao pomoćnik radio je u belgijskom Lirsu i Crvenoj zvezdi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana