Pet igrača na probi u Igokei

Milan Zubović
Pet igrača na probi u Igokei

Banjaluka - Sa radom za iduću sezonu dio stručnog štaba Igokee krenuće 20. jula kada će se pomoćnim trenerima odazvati petorica mlađih igrača.

Među njima je centar Nikola Maravić koji je ekipu iz Aleksandrovca pojačao za prošlosezonsku Ligu 6 BiH i sa saigračima stigao do šampionske titule. Osim njega još će trenirati Slaviša Šljivić, Nemanja Nikolić, Darko Talić i Ivan Ristić.

- Krenućemo sa radom sa pet igrača koji će sa trenerima raditi na određenim tehničkim korekcijama i fizičkoj snazi. Između 1. i 10. avgusta na probu će doći dosta igrača sa kojima smo već u kontaktu i oni će pokušati nametnuti treneru. U zavisnosti od dogovora, oni će provesti nekoliko dana na probi, a konačnu odluku o mogućem angažovanju nekog od njih daće trener Željko Lukajić koji će se ekipi pridružiti 1. avgusta nakon odmora - izjavio je generalni menadžer Igokee Igor Dodik.

Tačan termin početka priprema za iduću sezonu u regionalnoj ligi još nije određen za koju se takođe ne zna kada će da startuje.

- Kada završimo sa probama između 10. i 15. avgusta okupićemo cijeli tim i krenuti sa pripremama. Vjerujemo da je to dovoljno vremena da se ekipa spremi za izazove u novoj sezoni - dodao je Dodik.

Od prošlosezonske ekipe ugovore sa Igokeom imaju bekovi Đorđe Milošević i Miloš Dimić dok se sa većinom ostalih košarkaša pregovara oko nastavka saradnje. Jedino je plejmejker Dušan Katnić zvanično napustio ekipu i dogovorio saradnju sa krkom iz Novog Mesta. Brejdi Heslip trenutno je u Feniks Sansima sa kojima kroz Ljetnju ligu pokušava da izbori ugovor sa nekom od ekipa iz najjače lige na svijetu.

- Narednih dana znaće imaćemo mnogo jasniju sliku što se tiče pojačanja i nadam se da ćemo poslije 20. jula imati formiranu okosnicu tima - naglasio je Dodik.

Takmičenje

Igokea će na jesen započeti četvrti zaredom, a peti ukupno nastup u regionalnom takmičenju. Što se tiče takmičenja u BiH tu će braniti šampionsku titulu kao i trofej Kupa dok će još nastupiti u Kupu Republike Srpske gdje takođe brani pehar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana