Pašajlić kao Mejson i Kojadinović

Ivan Dragičević
Pašajlić kao Mejson i Kojadinović

Sarajevo - Feliks Kojadinović i Čester Mejson jedini su zabilježili tripl-dabl u 16 godina dugoj istoriji Jadranske lige, a plejmejkeru Bosne Rojal Miroslavu Pašajliću pošlo je za rukom da postane prvi košarkaš kojem je to uspjelo u novoosnovanom drugom razredu regionalnog takmičenja.

Bivši član Igokee upisao je 32 poena te po deset skokova i asistencija za indeks korisnosti 49, čime se upisao u istoriju Druge ABA lige. "Studenti" su nadigrali Teodo sa 97:91, a aplauze "Skenderije" pokupio je mladi Novosađanin.

- Najbolja utakmica u dosadašnjoj, ne tako dugoj karijeri. Stigli smo do važne pobede, bili smo pod imperativom, jer smo do ovog kola kasnili dva koraka za Tivćanima. Imamo nešto lošije rezultate na startu sezone, jer igramo na tri fronta. Vidimo sebe na Fajnal foru Druge ABA lige i plej-ofu prvenstva BiH, moramo da zadržimo dobre stvari iz ovog meča. Napadački je bilo dobro, a sve loše moramo ispravljati u hodu pošto nema vremena za treninge. Sam se privikavam na novu ulogu, tako da će vremenom sve doći na svoje - rekao je Pašajlić.

Ranije smo pisali o nenormalnom rasporedu utakmica Bosne, dešava se da Sarajlije za 24 časa odigraju dva meča, tako da se igračima ne mogu zamjeriti lošija izdanja.

 - Prenaporno je, odigramo dve dobre utakmice, a onda umorni idemo na gostovanje dobrim ekipama i naravno da bude 30 razlike za njih. Sve dobro što smo uradili poništi se takvim porazom. Zahtevno je i psihički i fizički, ali se borimo - rekao je Pašajlić.

Vrijeme za trening takođe je luksuz, tim je uglavnom u autobusu pa uigravanje i otklanjanje grešaka ide sporije.

- Deset dana nismo imali trening pet na pet, a uglavnom smo svi mladi i treninzi su nam potrebni da napredujemo. Draško Knežević i ja smo na bekovskim pozicijama, pomažemo jedan drugom, dogovaramo se ko će postaviti napad, čuvati plejmejkera. Moramo da budemo kooperativni kako bismo igrali bolje - zakučio je Pašajlić.

Bosna već večeras od 20.30 časova igra protiv Antverpa u Belgiji u četvrtom kolu FIBA Evropa kupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana