Partizan prodaje u finišu ljetne pijace

Ivan Dragičević
Partizan prodaje u finišu ljetne pijace

Beograd - Poslije zamjenika kapitena Darka Brašanca, koji je pojačao Betis, Partizan su u finišu prelaznog roka napustili golman Bojan Šaranov i pojačanje pred ovu sezonu Miroslav Radović.

Iskusni čuvar mreže seli se u redove trostrukog uzastopnog šampiona Azerbejdžana i učesnika Lige Evrope Karabaga, dok se Radović poslije samo dva mjeseca u Partizanu vraća u Legiju, klub u kojem je proveo osam sezona i sa kojim će igrati Ligu šampiona.

Aktuelni osvajač Kupa i vicešampion Srbije rasipa ekipu u posljednjim danima prelaznog roka, potpuno neočekivano, s obzirom na očajan start sezone, ispadanja na prvoj prepreci u kvalifikacijama za Ligu Evrope i već devet bodova zaostatka za Crvenom zvezdom. Odlazak nosilaca igre neće pomoći da se stanje na tabeli promijeni, pa navijači strahuju da bi se slika iz prošle sezone mogla ponoviti iako je Zvezda dobila šamare u Evropi i pokazala mnogo slabosti. Najveći problem tima bivšeg trenera Ivana Tomića bila je realizacija, ali je defanziva bila korektna, naročito Šaranov. Iako novi strateg Marko Nikolić ima spremne zamjene u vidu Filipa Kljajića i novajlije iz Čukaričkog Nemanje Stevanovića, pitanje je da li su njih dvojica sposobni da nadoknade njegov odlazak. Velika rupa ostala je i u veznom redu, jer su Brašanac i Radović bili projektovani za nosioce igre, pa uprkos najavi sportskog direktora Ivice Ilieva da će stići još jedno pojačanje, pitanje je koliko će Nikolić imati vremena da posloži ekipu. Prelazni rok ističe u ponoć, klub ima ponudu i za Valerija Božinova, ali je Iliev najavio da će bugarski napadač ostati u timu. Nikoliću na ruku ne ide ni loša forma Nemanje Mihajlovića, kao ni činjenica da se Brazilac Leonardo još nije u potpunosti uklopio, pa će povratnik na klupu "crno-bijelih" imati pune ruke posla kako bi posložio kockice i vratio se u trku za prva dva mjesta koja suvereno drže Zvezda i Vojvodina.

Željeznička stanica

Prelazni rok uvijek je posebna priča, a selekcija tima ne radi se nimalo planski. Koliko je ovog ljeta transfera, Humska 1 najviše liči na željezničku stanicu. Partizan je napustilo 18 fudbalera, uključujući Šaranova i Radovića, a u klub je dovedeno 11 novih igrača. Kada bi se računali igrači koji su zimus došli ili napustili "crno-bijele", brojevi bi bili dodatno uvećani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana