Partizan nadoknadio -14, pa promašivao do poraza

B92
Partizan nadoknadio -14, pa promašivao do poraza

Beograd - Košarkaši Partizana izgubili su od AEK 69:65, u 13. kolu Grupe F FIBA Lige šampiona, pa će u posljednjem kolu morati da traže lakši put za nastavak takmičenja.

Crno-bijeli su konstantno bili u zaostatku u neobičnom meču u "Pioniru" gdje je grčki tim pogodio dvostruko više šuteva za tri (13/32) nego za dva (7/16) poena.

Tim Aleksandra Džikića je odigrao vrlo loše, očajno je šutirao iz igre (21/62), često gubio lopte i pravio loše faulove u završnici, pa je poražen drugi put od atinskog tima ove sezone.

Partizan je tokom meča uspio u dva navrata da nadoknadi veliki deficit, od 12 i 14 poena, stigao je na koš zaostatka pred posljednji period, ali su crno-bijeli promašili sedam šuteva u nizu i dva puta izgubili loptu, da bi meč prelomio Roko Leni Ukić trojkom za +5 na 90 sekundi prije kraja.

Srpskog velikana predvodio je Stefan Birčević sa 16 poena uz osam skokova, 13 je dodao Novica Veličković uz šest uhvaćenih lopti i sedam promašaja, dok je Vil Hečer pogodio samo dva od 15 šuteva iz igre.

AEK su nosili Larencakis sa 14 i Roko Leni Ukić sa 13 poena, pogodivši zajedno sedam od devet šuteva za tri poena.

Partizan sada dijeli drugu poziciju na tabeli sa AEK-om i Ludvigzburgom sa po osam pobjeda i pet poraza, a u posljednjem kolu gostuje Dinamo Sasariju na Sardiniji.

Drugoplasirani tim u grupi će preskočiti narednu fazu takmičenja, pa je crno-bijelima potrebna pobjeda, uz poraze AEK-a od Štelmeta i Ludvigzburga od lidera Bešiktaša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana