Partizan gostuje Budućnosti: Prvo gol, pa onda pobjeda

Agencije
Partizan gostuje Budućnosti: Prvo gol, pa onda pobjeda

Podgorica - Fudbaleri Partizana večeras (20.45 časova) na stadionu "Pod Goricom" imaju zadatak da sačuvaju prednost od 2:0 iz prvog meča protiv Budućnosti i plasiraju se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Crno-bijeli" su se mučili sve do trenutka dok nisu poveli sa 1:0, ali su tokom 90 minuta pokazali da su mnogo bolja ekipa, ali su promašaji Leandrea Tavambe i ne baš dobra saradnja Uroša Đurđevića i Leonarda spriječili još veću prednost uoči revanša. Jasno je da bi jedan gol u mreži šampiona Crne Gore gotovo sigurno osigurao prolaz, jer je teško vjerovati da Budućnost u tom slučaju može da postigne četiri, pogotovo jer je najbolji strijelac Radomir Đalović i dalje van tima odlukom trenera Dragana Kažića.

- Imamo solidnu prednost, ali ništa nije gotovo. Očekujemo teško gostovanje, znamo da će Budućnost da nas napadne. Čekaćemo šansu da što pre postignemo gol. Partizan uvek ide na pobedu - svjestan je Đurđević da je prevashodni zadatak postići gol.

Osim njega najbliži protivničkoj trebalo bi da bude Leonardo, koji se smirio u posljednjih nekoliko dana, pa više na društvenim mrežama ne pominje odlazak iz Beograda. Priliku u prvom meču od starta je dobio Nemanja Mihajlović po lijevom krilu i solidno je iskoristio.

- Pokazali smo kvalitet na našem stadionu, pa očekujemo da prođemo dalje. Bolji smo tim od Budućnosti, ali poštujemo rivala. Ne smemo nikoga da potcenjujemo, to može negativno da se vrati. Samo ozbiljan pristup vodi u sledeće kolo - oprezan je Nemanja Mihajlović.

Sa druge strane, u Budućnosti još vjeruju da mogu do čuda. Tribine će sigurno biti pune, ali je pitanje koja će ekipa imati veću podršku,  s obzirom na to da Partizan ima mnogo navijača u Podgorici, ali i drugim gradovima, pa su navijači "crno-bijelih" iz Nikšića najavili dolazak.

- Ništa nije gotovo, možemo da stignemo dva gola zaostatka. Očekujem ogromnu podršku navijača, utakmica će biti potpuno drugačija u odnosu na prvu. Napašćemo Partizan i uz malo sreće možemo da napravimo čudo - rekao je krilni napadač Budućnosti Miljan Vlaisavljević.

Pobjednik ovog dvomeča sastaće se sa Olimpijakosom u idućoj rundi.

Parovi

Osim meča u Podgorici, večeras se još sastaju: Astana - Spartaks (16, prvi meč 1:0), Alaškert - BATE (18, 1:1), Vardar - Malme (18, 1:1), Samtredija - Karabag (19, 0:5), TNS - Rijeka (19, 0:2), Vikingur - Hafnarfjordur (19, 1:1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana