Partizan diže Semberiju na noge

Igor Stanišić
Partizan diže Semberiju na noge

Bijeljina - Fudbaleri Radnika u prijateljskoj utakmici u subotu od 15.30 časova ugostiće Partizan, koji je posljednji put gostovao u najvećem gradu Semberije prije 15 godina, kada je na kormilu "crno-bijelih" bio njemački stručnjak Lotar Mateus.

Zbog toga za ovaj susret vlada veliko interesovanje, a sigurno je da ni loše vremenske prilike neće biti prepreka da Gradski stadion bude ispunjen do posljednjeg mjesta. Domaćini su zasukali rukave i trude se da teren bude spreman za spektakl, a direktor Radnika Nebojša Tomić ističe da će sve biti onako kako treba. Fudbaleri jednog od najprijatnijih iznenađenja Premijer lige sa nestrpljenjem očekuju duel sa renomiranim rivalom.

- Nama će dobro doći ovaj meč da vidimo koliko smo u ovom trenutku iza Partizana. Ujedno, ovim susretom ćemo zadržati kontinuitet utakmica, a ne treba trošiti riječi koliko je našem gradu, ali i klubu, važno ovo gostovanje. Prošlo je mnogo vremena od posljednjeg gostovanja "crno-bijelih" i sigurno je da će stadion biti pretijesan za sve one koji žele da nas vide u duelu sa velikanom iz Beograda - naglasio je trener Radnika Mladen Žižović.

Kapiten Bijeljinaca Dino Beširović kaže da je ovo veoma važna utakmica za njegov klub.

- Ne igra se svaki dan protiv Partizana. To je još jedan, dodatni plus za naš klub i njegovu dalju afirmaciju. Vjerujem da možemo parirati velikom rivalu, koji će biti oslabljen neigranjem reprezentativaca - rekao je Beširović.

"Crno-bijeli" će biti oslabljeni neigranjem reprezentativaca, ali će, bez obzira na nekoliko izostanaka, biti vrlo jaki. Osim trenera Miroslava Đukića, dolazak su najavili i sportski direktor Ivica Iliev, te članovi najužeg rukovodstva kluba, ali i legende "crno-bijelih".

Krstajić

Najveće zasluge za dolazak Beograđana u Bijeljinu pripadaju predsjedniku Radnika i selektoru reprezentacije Srbije Mladenu Krstajiću, koji je ostavio veliki trag u Humskoj.

- Nažalost, neću biti na meču, ali se nadam prvorazrednom događaju. Ekipe iz velike četvorke bivše Jugoslavije ne dolaze često u RS i BiH, pa je ovo prilika za pravi spektakl - rekao je Krstajić.

Ova dva kluba su se sastala prošle godine na stadionu Partizana 25. marta, a Partizan je slavio sa 2:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana