Pantelić mašta da Zvijezda ne primi gol

Darko Pašagić
Pantelić mašta da Zvijezda ne primi gol

Banjaluka - Fudbaleri prvoligaša Srpske, Zvijezde 09 u prvom polufinalnom susretu Kupa BiH danas od 16.30 časova u Etno-selu Stanišići ugostiće premijerligaša Krupu.

U četi koju su klupe predvodi srpski stručnjak Miodrag Pantelić svjesni su snage protivnika, ali smatraju da njihov plasman u polufinale nije slučajnost i da će pokušati sve da iznenade favorizovanu ekipu iz Krupe na Vrbasu.

- Samim plasmanom u polufinale napravili smo podvig, ali sportski je nadati se da možemo nastaviti u istom ritmu. Istina je da nam je prioritet ove sezone plasman u Premijer ligu, ali ako nam se ukaže bilo kakva prilika da izbacimo tim koji igra Ligu za prvaka, sigurno ćemo znati da je iskoristimo. Bilo bi idealno kada se naša mreža u prvom susretu ne bi zatresla, jer bi onda imali aktivan rezultat za revanš i solidne šanse da se dokopamo finala. Verujem da to možemo ostvariti - naglasio je Pantelić.

U redovima domaćina neće biti Davora Arnautovića, koji je ove sezone u Kupu BiH već nosio dres Radnika.

- Za ovaj susret imamo povoljan zdravstveni bilten, nema ni kažnjenih i to nam daje dodatnu nadu da se možemo ravnopravno nositi sa Krupom, koja je u ovom dvomeču objektivno favorit. Bilo bi idealno da u prvom meču pobijedimo ili možda čak odigramo neriješeno, najbolje 0:0 i tako bez primljenog gola otputujemo na revanš - rekao je vezni fudbaler Zvijezde Damjan Krajišnik.

U redovima Krupe od početka drugog dijela sezone govore da su im prioritet polufinalni susreti Kupa BiH.

- Imali smo sreće na žrijebu i objektivno smo dobili najlakšeg rivala, ali ulogu favorita moramo opravdati na terenu. Zvijezda 09 je tokom ove sezone pokazala da je uz Rudar Prijedor najozbiljniji kandidat za plasman u premijerligaško društvo, uz sve to u posljednje vrijeme su veoma efikasni i sigurno da nas ne čeka nimalo lak zadatak. Bilo bi odlično u prvom susretu izvući povoljan rezultat, možda čak i pobijediti i tako se osigurati za revanš, ali moraćemo da se dobro namučimo. Ponavljam, ne bježimo od uloge favorita, ali nikako ne smijemo potcijeniti rivala. Mojim igračima je svakako najveći motiv da preko Kupa možemo izboriti plasman na evropsku scenu i siguran sam da će pružiti maksimum - istakao je kormilar Krupe Slobodan Starčević.

Goran Galešić je u toku ove sezone nastupao za Borac, tako da neće biti u kombinaciji za utakmicu, a zbog povrede susret će propustiti Ajdin Redžić, Vladimir Ilić i Slobodan Milanović.

- Sigurno da ćemo u ovaj susret ući oslabljeni, ali za sve koji budu igrali najveći motiv je eventualni plasman u finale. Pokazali smo tokom ove sezone da možemo mnogo i bilo bi sjajno da se dočepamo Evrope. Ne smijemo nikako potcijeniti prvoligaša, koji se bori za plasman u Premijer ligu, ali od uloge favorita ne možemo pobjeći. Očekujem da je i opravdamo i da već poslije prvog meča napravimo veliki korak ka završnici - rekao je kapiten Krupe Aleksandar Vukotić.

U drugom susretu polufinala Kupa BiH, koji će se od 18 časova odigrati na sarajevskoj "Grbavici" snage će odmjeriti domaći Željezničar i tuzlanska Sloboda.

- Imamo šansu da se dočepamo duple krune i sigurno da ćemo se za nju boriti dok ima šanse. Realno je da smo favoriti u duelu protiv Slobode, kojoj je prioritet da i naredne sezone ostane premijerligaš, ali sigurno da ne smijemo potcijeniti rivala, pogotovo što revanš igramo na njihovom terenu - rekao je strateg Željezničara Admir Adžem.

Iskusni srpski stručnjak na klupi Slobode Slavko Petrović smatra da Sloboda nije bez šanse u dvomeču protiv Sarajlija.

- Naš rival je više koncentrisan na prvenstvo i tu vidim našu šansu, pogotovo što ga za vikend očekuje gradski derbi protiv Sarajeva. Prilikom žreba izvukli smo najtežeg rivala, ali ako želimo da osvojimo pehar, onda moramo pobeđivati najbolje - izjavio je Petrović.

Revanš susreti oba polufinalna para na programu su 18. aprila u Krupi na Vrbasu i Tuzli.

Četiri kluba

Zajednički Kup BiH počeo se igrati od sezone 2000/2001, a klubovi iz Srpske četiri puta osvajali su ovo takmičenje. U sezoni 2003/2004. pobjednik je bila Modriča Maksima, koja je u finalu savladala Borac poslije boljeg izvođenja penala sa 5:3 (1:1). Pet godina kasnije pobjedi su se radovali fudbaleri Slavije, a godinu kasnije pehar je pripao Borcu. Posljednji klub iz Srpske, koji je prigrabio pehar bio je Radnik u sezoni 2015/16.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana