Ovacije Brankici, dvorani ime po Tijani

Glas Srpske
Ovacije Brankici, dvorani ime po Tijani

Brčko, Bileća - Kabinet gradonačelnika Brčko distrikta Siniše Milića organizovao je doček zlatne odbojkašice Brankice Mihajlović, a odbornici Skupštine opštine Bileća odlučili su da dvorana u ovom gradu nosi ime po Tijani Bošković.

Na Trgu mladih zlatnu odbojkašicu dočekalo je na stotine ljudi, posebno mališana, velikim aplauzom i ovacijama.

- Definitivno mi mnogo znači podrška svih navijača, a posebno iz grada u kojem sam rođena i provela najljepše djetinjstvo. Ne mogu da kažem gdje mi je bilo ljepše, na dočeku u Beogradu ili ovdje u mom Brčkom. Veliko hvala svima, svim navijačima širom Srpske i Srbije, jer nam mnogo znači podrška i bez nje sigurno ne bismo uspjele da dođemo do zlata. Uvijek sa ponosom ističem odakle sam, Tijana i ja volimo Srpsku i nikada je ne zaboravljamo - rekla je Mihajlovićeva.

Milić joj je čestitao na velikom uspjehu, ističući da je Brčko grad odbojke i da će iduće godine početi izgradnja moderne dvorane kako bi treneri imali uslove da stvaraju nove šampionke poput Brankice.

Prijedlog da dvorana u Bileći nosi Tijanino ime dao je načelnik Bileće Miljan Aleksić, navodeći da je Boškovićeva najbolji ambasador ove opštine. Boškovićeva je proglašena za najbolju igračicu proteklog Svjetskog prvenstva, na kojem je Srbija osvojila zlatnu medalju, a prethodno je izabrana i za najbolju odbojkašicu Evrope. Svaki trenutak slobodnog vremena provodi u rodnom gradu i uvijek s ponosom ističe odakle je. I do sada je bila inspiracija mladima, ne samo u ovoj opštini nego u cijeloj Republici Srpskoj i Srbiji, a na ovaj način sugrađani će joj odati priznanje za uspjehe koje postiže.

Vlada Srbije

Odlukom Vlade Srbije reprezentativke Srbije u odbojci juče su nagrađene sa po 30.000 evra u dinarskoj protivvrijednosti za osvojenu zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Japanu. Isti iznos pripašće i njihovom treneru Zoranu Terziću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana