Otvoren kjokušin karate turnir “RS čelendž”

Srna
Otvoren kjokušin karate turnir “RS čelendž”

BIJELjINA - U Bijeljini je večeras otvoren četvrti “RS čelendž” kjokušin karate turnir na kojem učestvuju borci iz Španije, Rumunije, Grčke, Srbije i Republike Srpske.

Pokrovitelj ovog tradicionalnog turnira povodom Dana Republike Srpske, većinski vlasnik Tehničkog remonta Bratunac Slavenko Ristić rekao je novinarima da podrškom kjokušin karateu nastoji da budu promovisane prave vrijednosti - dostojanstvo, hrabrost i poštenje.

Ristić je naveo da je planirano deset borbi u takmičarskom dijelu, te da je srećan što su uprkos nestabilnoj političkoj situaciji uspjeli da dovedu u Bijeljinu neke od najboljih evropskih i svjetskih kjokušin karatista.

Ristić, koji je i narodni poslanik, istakao je da se promovišući ovakve turnire, promoviše i Republika Srpska, kao i 9. januar - Dan Republike, povodom kojeg su se okupili.

“Cilj ovog takmičenja je i motivisanje mladih da se bave sportom”, istakao je Ristić.

Predsjednik Šinkjokušin kluba “TRB” iz Bijeljine i organizator 4. “RS čelendža” Igor Ranković pojasnio je da je kjokušin stil karatea najteži stil u ovom sportu koji podrazumijeva direktan kontakt pri borbi.

“Kjokušin karate je veoma rasprostranjen u svijetu, ali kada je riječ o BiH, bijeljinski klub je pionir ovog sporta. U njemu se osim fizičke spremnosti, vrlo lako mogu uočiti i druge vrijednosti, kao što su poštovanje prema protivnicima i treneru”, naglasio je Ranković.

Sedmostruki šampion Španije u kjokušin karateu Hugo Kruz rekao je da će njegov tim dati sve od sebe da se u Bijeljini predstavi u najboljem svjetlu.

“Treniram karate od osme godine, a sada imam dvadeset i dvije. Osim uspjeha u Španiji, bio sam šampion Amerike tri puta i šampion Evrope dva puta”, naveo je Kruz, koji je drugi put učesnik na “RS čelendžu”.

Prije početka turnira, uručene su zahvalnice i priznanja prijateljima “RS čelendža”, među kojima i nekadašnjem ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču.

Za osvojena prva mjesta u svim seniorskim kategorijama obezbijeđena je sportska stipendija od po 1.000 evra, a vrijedne novčane nagrade predviđene su i osvajačima medalja u juniorskim kategorijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana