Ognjen Radić, trener košarkaša Bratunaca, nakon sjajnog starta sezone: Nismo vjerovali da možemo do četiri pobjede

Milan Zubović
Ognjen Radić, trener košarkaša Bratunaca, nakon sjajnog starta sezone: Nismo vjerovali da možemo do četiri pobjede

BRATUNAC - Sjajne partije pružaju košarkaši Bratunca na početku sezone u Ligi BiH iako je u jednom trenutku djelovalo da neće nastupiti u najvišem rangu takmičenja.

Četiri pobjede čete Ognjena Radića u šest utakmica mnogo je više od onog što su i oni sami očekivali kada su se skupili tokom ljeta i krenuli na neizvjesno putovanje nakon što je bilo najavljeno istupanje iz takmičenja.

- Kada s­mo pravili planove za novu sezonu cilj nam je bio da sklopimo ekipu sa kojom se nećemo blamirati i ako treba da ispadnemo iz lige da ispadnemo sa parketa, a ne da odustanemo. Nosili smo se tom mišlju i pristali da radimo sa budžetom kojeg niko normalan ne bi prihvatio, jer je na nivou nekih klubova iz Prve lige Republike Srpske, mada pri tome ne želim nikoga da potcijenim, a isto tako imali smo dosta sportske sreće. Selektovana ekipa iz meča u meč daje posljednji atom snage i pokazuje karakter. Imamo četiri pobjede uz dva poraza što nismo očekivali i da nam je neko rekao da ćemo imati ovaj skor nakon šestog kola rekli bismo mu da nije normalan - izjavio je Radić.

Naglasio je da pripremne utakmice nisu davale nadu da će biti konkurentni ostalim timovima što se promijenilo kada je počela Liga. Slavili su protiv Radnika, Proma, Mladosti i Sparsa dok su poklekli protiv Slobode i Posušja.

- Protiv Radnika smo se vratili iz minusa od 18 poena i počeli vjerovati da možemo igrati sa svima. Nakon dvije uvodne pobjede čini mi se da smo malo potcijenili Posušje i zato izgubili. Vjerovali smo da možemo do trijumfa u Mrkonjić Gradu jer je domaćin bio pod psihološkim pritiskom da nas mora dobiti što smo iskoristili, a moji momci su odigrali kako treba protiv mnogo jače ekipe - rekao je Radić.

U ekipi su tri Amerikanca, prvo ime je Entoni Vejd koji je upisao tripl-dabl učinak protiv Posušja.

- Igrao je za Promo prošle sezone i prepoznao sam njegove kvalitete. Nije imao lopte u napadu jer je njegov šut bio potcijenjen, a ima snagu, dobar prvi korak, solidnu kontrolu lopte... Našao sam mu ulogu u timu i opasan je svakom timu protiv kojeg igra. Vilijamu Fulardu ovo je prva seniorska sezona dok je Džozef Rauč našao mjesto u ekipi i počeo da razmišlja o košarci na evropski način. Uz njih je i Nikola Ćirković koji je bio provjeren u Srbiji, ali nikad nije imao pravu šansu jer je bio bekap igrač, a sada je iskoristio šansu. Andrija Drašković ima dobru sezonu u Crnoj Gori i svojim igrama opravdava dolazak kod nas. Zoran Vilotijević ima iskustvo i drži nivo dok Stefan Milovanović i Miloš Šarenac koriste minute u rotaciji - rekao je Radić.

Pobjede zlata vrijedne

Na kraju ove sezone neće biti igrana Liga za opstanak kao što je to bio slučaj ranije.

- Četiri pobjede veliki su kapital. Svaka od njih je ogromna, jer na kraju sezone tri ekipe ispadaju u niži rang i neće biti igran plej-aut tako da nema prostora za kiks - kazao je Radić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana