Ognjen Kuzmić: Doktori će reći kad se vraćam

Agencije
Ognjen Kuzmić: Doktori će reći kad se vraćam

Beograd - Najviše pažnje na otvorenom treningu Crvene zvezde privukao je Ognjen Kuzmić, koji se prvi put pojavio u javnosti nakon što je sredinom jula imao tešku saobraćajnu nesreću i nekoliko dana proveo u komi.

Da se njegovo stanje popravlja govori i činjenica da se pojavio na Danu za medije Evrolige kada je sa ostalim saigračima lagano šutirao na koš, ali za sada ne prisustvuje timskim treninzima već radi individualno, dok je prošle sedmice bio na pregledima i rezultati su dobri mada još čeka dozvolu za potpuni povratak na parket.

- Drago mi je da sam se vratio. Bio je to težak period u bolnici, ali sam imao podršku porodice, kluba i navijača. Bio sam kod doktora i rekao mi je da se u narednih nekoliko sedmica uvodim u trening, da su svi nalazi u redu i sada čekam da dostignem nivo da mogu da uđem u kontakt. Teško da mogu da kažem koliko sam spreman, dok ne uđem u treninge sa kontaktom, u kojima se igra pet na pet. Do tada je teško procijeniti - izjavio je Kuzmić.

Priznao je da ne osjeća nikakve bolove ni nelagodnosti, a kada se osvrne na period za sobom, kaže da nije bilo lako ispočetka.

- Bilo je napeto na početku, međutim sad kako vrijeme prolazi lakše je. Dobro se osjećam. Samo tako da nastavim i biće dobro - kazao je Kuzmić.

Tokom svoje prošle epizode u Zvezdi, momak iz Grabovice kod Doboja, bio je jedan od najboljih centara Evrolige nakon čega je prešao u Real Madrid gdje se nije naigrao zbog povrede koljena. Dvije godine kasnije, na novom je početku.

- Da bude kao prošli put, svi bismo bili presrećni. Daću sve od sebe da bude tako - istakao je Kuzmić.

Zvezda je predstavila nove dresove, a trener Milan Tomić najavio je veliku borbu u nikad jačoj ABA ligi i Evroligi koja umjesto dosadašnjih 16 sada broji 18 ekipa.

- Sklopili smo dobar tim i napravili hemiju. Teško će biti ove sezone. Tu je 85 utakmica. Nema ciljeva, videćemo dokle ćemo dogurati - rekao je Tomić.
 

Prvi meč

Prvu utakmicu u povratničkoj sezoni Evrolige, jer su prošle sezone igrali u Evrokupu, košarkaši Crvene zvezde imaće u Atini protiv Panatinaikosa 3. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana