Ognjen Jaramaz za "Glas Srpske": Na krilima pobjede protiv Zvezde došli smo do top 16

Milan Zubović
Ognjen Jaramaz za "Glas Srpske": Na krilima pobjede protiv Zvezde došli smo do top 16

BEOGRAD - Ognjen Jaramaz bio je jedan od junaka Partizanove pobjede nad Ritasom (86:81) u osmom kolu Evrokupa, kojom su “crno-bijeli” potvrdili prolazak u top 16 fazu.

Plejmejker beogradskog tima susret je završio sa 14 poena, četiri skoka i tri asistencije, dok su Rade Zagorac sa 17 i Rašon Tomas sa 16 poena bili efikasniji od njega.

Jaramaz je nastavio sa odličnim partijama ove sezone i pokazao da se trener Andrea Trinkijeri može osloniti na njega. 

- Najbitnija je pobeda, kojom smo obezbedili prolazak u top 16, što je bio neki prvi cilj pred početak Evrokupa. Sada ćemo igrati rasterećenije, neće biti nimalo lako, niti ćemo spuštati tempo igre. Svesni smo da će svaka utakmica biti sve teža i da ćemo biti na većem izazovu da nastavimo praviti dobre rezultate - izjavio je Jaramaz za “Glas Srpske”.

Susret sa Ritasom dobili su sa pet poena razlike, iako su u posljednjem periodu imali i plus 18.

- Nismo pomislili da je utakmica gotova, iako je bio evidentan pad u našoj igri. Ritas nije imao šta da izgubi pa je krenuo na sve ili ništa, igrao je presing i udvajanje po celom terenu, na šta nismo dobro odgovorili. Ipak, zadržali smo deo koncentracije i došli do bitne pobede, mada te oscilacije moramo svesti na minimum - rekao je Jaramaz.

Imao je spreman odgovor na pitanje šta je presudilo u ovom meču.

- Definitivno naša veća energija u drugom poluvremenu, kada nisu mogli da nas isprate. Bili smo agresivni u odbrani i imali odlična rešenja na pik igru u napadu kada smo na drugoj strani pronalazili saigrače. U jednom trenutku dobro su počeli da nas preuzimaju, ali smo i to uspeli dobro da rešimo i ostvarimo laka dodavanja - istakao je Jaramaz.

Ovo je druga bitna pobjeda za Partizan, koja je došla tri dana nakon slavlja u “večitom” derbiju.

- Te dve pobede mnogo su nam bitne za samopouzdanje jer smo pre pobede nad Zvezdom upisali dva poraza, od Venecije kod kuće i od Tofaša u gostima, pa je bilo neophodno da se pokažemo u mnogo boljem izdanju. Na krilima pobede protiv Zvezde došli smo do slavlja protiv Ritasa. Istina, bilo je grešaka u utakmici, ali smo u većem delu duela bili bolji i odigrali dobar meč. Posle ovog trijumfa osećaj je mnogo drugačiji i u nastavak takmičenja ulazimo mnogo raspoloženiji - naglasio je Jaramaz.

Nije mnogo govorio o ambicijama u Evrokupu. 

- Sada kad smo prošli među 16 najboljih, očekujemo da napravimo korak dalje i prođemo među osam. Imamo kvalitet za tako nešto, mada to moramo dokazati na terenu i odgovoriti na raznorazne izazove koji su pred nama. Biće mnogo teže nego do sada jer je takmičenje “filtrirano” - kazao je Jaramaz.

Meč je odigran pred 7.500 gledalaca u “Areni”, što po njegovom mišljenju nije mala brojka.

- U “Areni” se osećamo kao na domaćem terenu i osećamo podršku naših navijača. Ipak, 7.500 ljudi u “Areni” nije isto kao i u “Pioniru” (dvorana “Aleksandar Nikolić”), gde se ta podrška navijača mnogo bolje čuje, mada sam zahvalan svima koji su došli. Podrška u “Pioniru” budi drugačiji osećaj u nama, mada se snalazimo i u “Areni” - dodao je Jaramaz.

Odigrao je svih osam utakmica u Evrokupu, na kojima prosječno bilježi 7,9 poena, 3,3 asistencije i 2,8 skokova.

U Partizan je stigao februara ove godine i ovo mu je druga sezona, u kojoj je pokazao veliki individualni iskorak.

- Zadovoljan sam svojom igrom i kako napredujem, te verujem da sam napravio iskorak. Uvek može bolje, odnosno da budem na višem nivou i mislim da mnogo bolje igram nego kada sam stigao u Partizan. Ta dva perioda ne mogu da se porede - rekao je Jaramaz.

Trener Trinkijeri ponovo je nasmijao novinare svojim izjavom poslije utakmice kada je izostanak kapitena Novice Veličkovića objasnio da se mnogo potrošio protiv Crvene zvezde i da čeka da mu DHL donese novo koljeno.

Ipak, Jaramaz ga ne doživljava kao neozbiljnog.

- Znam te njegove šale posle mečeva, ali je na treningu dosta posvećen poslu i veoma profesionalan, te mnogo ozbiljniji nego kada daje izjave posle mečeva - kazao je Jaramaz.

Partizan u grupi B ima skor 6-2, a u narednom kolu 11. decembra gostovaće Lokomotivu Kubanj u Krasnodaru.

 

Odlazi Parahovski

Bjeloruski košarkaš Artjom Parahovski napustiće Partizan, potvrdio je predsjednik “crno-bijelih” Ostoja Mijailović.

On nije ispunio očekivanja, pa je sa upravom Beograđana dogovorio raskid saradnje i biće mu isplaćen određeni dio ugovora, kako se navodi, jedna i po plata.

Uprava kluba u potrazi je za novi igračem.


Kokoškov

Imenovanje Igora Kokoškova za selektora reprezentacije Srbije pozdravili su mnogi košarkaši, a među njima i Jaramaz.

- Najkraće rečeno, to je odličan potez KSS. Kokoškov je eminentni internacionalni stručnjak koji je kvalitet potvrdio osvajanjem zlata sa reprezentacijom Slovenije na Evrobasketu - rekao je Jaramaz, koji je bio na širem spisku selektora Aleksandra Đorđevića pred ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u Kini.


Kazna

Disciplinski sudija ABA lige Saša Pavličić-Bekić kaznio je Partizan sa 12.000 evra i zatvaranjem dijela tribina zbog loše organizacije “vječitog” derbija protiv Crvene zvezde. “Crno-bijeli” su kažnjeni jer su navijači vrijeđali gostujući tim i upravu, kao i sudije, zatim bacali razne predmete na teren, a došlo je i do tuče na tribinama.

Takođe, na sljedećoj utakmici protiv Krke u “Areni” biće zatvoren dio tribina, odnosno gornji “nivo 400”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana