Ognjen Dobrić, košarkaš Crvene zvezde za Glas Srpske: Glavom smo samo u meču sa Budućnosti

Milan Zubović
Ognjen Dobrić, košarkaš Crvene zvezde za Glas Srpske: Glavom smo samo u meču sa Budućnosti

Beograd - Junak pobjede Crvene zvezde u majstorici polufinala ABA lige protiv Mornara bio je Ognjen Dobrić koji je trojkama i velikim požrtvovanjem u odbrani vodio tim do četvrtog uzastopnog finala regionalnog takmičenja.

Pet puta bio je precizan van linije 6,75 metara iz šest pokušaja čemu je dodao četiri skoka dok je sve uljepšao sa nekoliko zakucavanja kao i odličnom blokadom nad Nemanjom Vranješom, a meč završio sa 19 poena u utakmici karijere. Nakon poraza u Baru u drugom susretu, Beograđani su odigrali vrlo dobar meč pred prepunim tribinama dvorane "Aleksandar Nikolić" i trijumfovali u seriji sa 2:1.

- Ponovo smo u finalu što je bio naš cilj pre početka sezone kada smo zacrtali sebi da ćemo odbraniti trofej šampiona ABA lige. Možda je bilo malo teže nego što smo očekivali jer jer smo igrali sa četvrtom ekipom ligaškog dela takmičenja, ali smo u najbitnijem trenutku otkazali snagu i dobili ovaj meč - izjavio je Dobrić za "Glas Srpske".

Protivnik u finalu biće im Budućnost koja je takođe u majstorici pred svojim navijačima pobijedila Cedevitu, a ove sezone Zvezda je poražena u "Morači".

- Sada kada smo stigli do finala mislimo samo na predstojeće mečeve. Bilo je okolnih priča koga bismo više želeli u finalu, ali je sasvim svejedno i bili smo koncentrisani na našu igru i našeg rivala dok nismo mnogo pažnje obraćali na drugi polufinalni par. Obe ekipe su veoma kvalitetne tako nismo imali posebnih želja. Biće ovo okršaj dve najbolje ekipe lige i bićemo spremni - rekao je Dobrić.

Prije početka polufinala u kojem će prve dvije utakmice biti igrane u ponedjeljak i utorak "crveno-bijeli" će sutra od 19 časova odmjeriti snage sa moskovskim CSKA u posljednjem 30. kolu Evrolige.

- Kao što sam rekao šampionska titula ABA lige je prvenstveni cilj tako da smo u potpunosti okrenuti ka tome dok će nam susret u Moskvi poslužiti kao dobar trening pred prvi duel u Beogradu. Svi samo mislimo na ABA ligu i "glava" nam je u utakmici sa Budućnosti te smo spremni fizički i psihički da ponovo podignemo trofej - kazao je Dobrić.

Paklen ritam čeka finaliste koji će u dva dana odigrati dvije utakmice.

- Biće ogromna potrošnja energije to je sigurno, kako fizička tako i emotivna. Ali, kad smo stigli do cilja nema odustajanja i povlačenja jer nema popravnog. Nema tu umora, o tome se ne razmišlja već samo kako pobediti - istakao je Dobrić.

Početkom sezone priključen je prvom timu gdje je stekao punu afirmaciju i sa ekipom stigao do 11 pobjeda u Evroligi.

- Dobio sam malo veću ulogu nego prošle sezone i zadovoljan sam svojim partijama mada može bolje. Ujedno smo upisali 11 pobeda koje je malo ko očekivao i to je fantastičan uspeh. Odradili smo ono što je trebalo, možda smo mogli još neku pobedu da upišemo, ali s druge strane neke utakmice smo mogli da izgubimo tako da je ovo vrhunski rezultat u Evropi - kazao je Dobrić.

Jedan je od glavnih uzdanica trenera u odbrani dok mnogo toga uči od kapitena Branka Lazića.

- Zna se da je Lazić među najboljim defanzivcima lige tako da od njega se može mnogo toga naučiti. Energija sa kojom igra, zalaganje i požrtvovanje za svaku loptu odličan su primer nama mladima kako bi trebalo da se odnosimo prema dresu Zvezde - rekao je Dobrić.

Nisam bio u Kninu

Dobrić je rođen u Kninu 27. oktobra 1994. godine, ali od 1995. živi u Srbiji gdje je izbjegao nakon "Oluje". Iz tog grada mnogo je poznatih sportista pa osim njega tu je rođen golman Crvene zvezde Milan Borjan, srpski rukometaš Nemanja Zelenović dok je porijeklom bivši član Partizana Aleksandar Marić.

- Rođen sam u Kninu i sa deset mjeseci sam stigao u Srbiju zbog rata. Nikad nisam bio tamo, ali verujem da ću jednog dana otići - kazao je Dobrić.

Podrška

Veliku podršku navijača imali su u majstorici što ga je posebno obradovalo.

- "Pionir" je bio ispunjen do poslednjeg mesta i navijači su nam dali dobar vetar u leđa. Zaista su bili neverovatni pa je mnogo lepše igrati u takvoj atmosferi te se nadam da će isto biti i u finalu - dodao je Dobrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana