Odjeci knjige Tome Marića: “Miljan”, Banjaluka i “Glas”

Milan Zubović
Odjeci knjige Tome Marića: “Miljan”, Banjaluka i “Glas”

BEOGRAD - Prilikom predstavljanja knjige Tome Marića “Miljan 1930 - 2012” na Međunarodnom sajmu u Beogradu posebno mjesto dobili su Banjaluka i “Glas”, odnosno “Glas Srpske”.

 U njenom sadržaju objavljeni su faksimili iz “Glasa”, te fotografija kada je 1986. godine Miljanić posjetio redakciju i promovisao “Glasovo” izdanje posvećeno utakmici Jugoslavija - Austrija.

- Banjaluka i “Glas” imali su posebno mjesto u njegovom povratku iz inostranstva zajedno organizujući utakmicu protiv Austrije. Zahvaljujući Miljanu bio sam jedan od rijetkih novinara na njegovoj povratničkoj utakmici na čelu reprezentacije u Valensiji protiv Španije 1979. godine, kada je Jugoslavija pobijedila sa 1:0, a na kraju utakmice cijeli stadion je ovacijama ispratio naše reprezentativce - rekao je Marić.

U sadržaj specijala “Miljan 1930 - 2012” Marić je uvrstio i tekst istoričara Zorana Pejašinovića u kojem on govori o čvrstoj vezi Banjaluke i Beograda kroz cijeli 20. vijek, a da je u svemu tome posebna uloga knjige Marića o Miljaniću.

Na prepunom štandu Vlade Republike Srpske promociju u Beogradu su prisustvom i besjedama uveličali olimpijski pobjednik, nekadašnji visoki funkcioner UEFA i FIFA Dušan Maravić, velikani Ilija Petković i Ivan Ćurković, te brojni drugi ljudi iz novinarskog i javnog života Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana