Odgovor saveza - RK Lokomotiva je obmanula javnost

D.D.
Odgovor saveza - RK Lokomotiva je obmanula javnost

BANjALUKA – Rukometni savez Republike Srpske tvrdi da je RK Lokomotiva Brčko svojim saopštenjem od 12.06.2024. godine obmanuo  članove Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske,  Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske  kao i kompletnu sportsku javnost.

U saopštenju saveza se navodi da je ekipa u sezoni 20121/22 trebalaa da nastupi u Prvoj ligi Republike  Srpske.

- Obzirom da u sezoni 2021/22 niste nastupili u Prvoj ligi Republike Srpske, smatra se da ste napustili takmičenje u toj sezoni,  te se primjenjuje član 9. stav 2 Propozicija takmičenja RSRS i to: „ Ekipa koja napusti bilo koje takmičenje na nivou RSRS ili RS BiH u toku sezone nema prava tri (3) naredne takmičarske sezone da se plasira u viši rang takmičenja.“Takođe tvrdite da ste izmirili  sve finansijske obaveze prema Savezu, što je neistina  jer ste ostali dužni da platite iznos od 2.710,00 KM, za troškove koje ste imali kao učesnici Premijer lige, kako se i danas vodi u finansijskim karticama Saveza. Isto tako prije plasmana u Premijer ligu ostali ste dužni Rukometnom savezu Republike Srpske  iznos od 2.320, 00 KM za troškove učešća u Prvoj ligi RSRS.  Svoje takmičenje ste tek nastavili u sezoni 2023/24 i to u Drugoj ligi Istok-navodi se u saopštenju.

U Rukometnom savezu ističu da je klub bio upućen u sva dešavanja i da su bili obaviješteni da nemaju pravao nastupa u prvoj Ligi.

-   Baraž koji ste igrali je  bio  organizovan prema odluci Upravnog odbora, a radi igranja većeg broja utakmica,  najviše zbog zahtijeva klubova Druge lige Istok. Primarni cilj vašeg kluba sa nastupom u baražu bi trebao biti da vaši mladi igrači, kao što ste naveli u vašem saopštenju, igraju što veći broj utakmica.Član 9. Propocizija takmičenja Rukometni savez Republike Srpske  se i ranije primjenjivao  prema klubovima, kao što je slučaj sa  ORK Prijedor. Oni su isto tako  bili svijesni da nemaju pravo plasmana u Prvu ligu RSRS,  igrali su baraž i učestvovali u tom dijelu  takmičenja. Konačnu odluku o vašem statusu donijeće Upravni odbor Rukometnog saveza Republike Srpske na prvoj narednoj sjednici- ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana