Odgovor Lokomotive: Ako nismo imali pravo, zašto smo igrali baraž za Prvu ligu

D.D.
Odgovor Lokomotive: Ako nismo imali pravo, zašto smo igrali baraž za Prvu ligu

BRČKO – Upravni odbor Rukometnog kluba Lokomotiva Brčko odgovorio je na izjavu predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske Marinka Umičevića da nemaju pravo nastupa u Prvoj ligi.

U saopštenju kluba se pitaju zašto im je onda dozvoljeno da igraju utakmice baraža, ako se znalo da ne mogu u viši rang.

-Neprijatno smo iznenađeni i zatekla nas je Vaša izjava u kojoj ste naveli da naš klub nema pravo igranja u Prvoj ligi Republike Srpske. U Članu 9. Propozicija RS RS tačno je da piše da ukoliko ekipa napusti bilo koje takmičenje nema pravo tri sezone da se plasira u viši rang. Podsjećamo rukometne radnike i one koji odlučuju o rukometnom sportu da RK Lokomotiva nije odustao, nije isključen niti napustio takmičenje,  mi smo sezonu 2020/2021. uredno završili odigrali do kraja i platili sve obaveze. Svoje takmičenje nastavili smo u skladu sa Propozicijama RS RS od  Druge lige  i postepeno smo gradili svoj tim i ojačavali sklub jer Brčko zaslužuje da ima prvoligaša i naši mladi igrači zaslužuju da igraju Prvu ligu!-navodi se u saopštenju.

U Lokomotivi ističu da je ovo upravo treća sezona u kojoj se ekipa takmiči.

-I pored toga što smo uredno završili takmičenje ako RS Republike Srpske tumači da nemamo pravo tri sezone da se plasiramo u viši rang podsjećamo Vas da su i te tri sezone prošle 2021/2022,2022/2023,2023/2024. Mi svoje pravo kao prvoligaš ostvarujemo od sezone 2024/2025, te ako na to nismo imali pravo nije nam jasno zašto smo igrali baraž?! U tom slučaju baraž sa istoka su trebale da igraju drugoplasirana i trećeplasirana ekipa što u pomenutom baražu nije bio slučaj, koliko mi znamo a objavljeno je i na službenoj stranici saveza kao i u Biltenima,baraž je bio za ulazak u Prvu ligu. Zašto je nama onda dozvoljeno da  IGRAMO BARAŽ ZA ULAZAK U PRVU LIGU  ako nismo imali pravo da uđemo u Prvu ligu?! Pravo naših igrača koje su ostvarili na terenu ali i pravo našeg kluba spremni smo braniti po svaku cijenu !Nevjerovatno nam djeluje informacija da postoje rukometni radnici koje se ne raduju oživljavanju jednog rukometnog kluba i rukometne škole koja je dala pregršt dobrih igrača. Naš zaključak je da smo u skladu sa Propozicijama ostvarili povratak u najviši rang takmičenje i da u skladu sa tim želimo da se takmičimo u Prvoj ligi. Upravni odbor Rukometnog saveza Republike Srpske će odlučiti hoće li to biti Prva liga Republike Srpske ili Prva liga Federacije BiH!-dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana