Odbojkašice Srbije osvojile titulu prvaka Evrope

Tanjug
Odbojkašice Srbije osvojile titulu prvaka Evrope

Baku - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je titulu prvaka Evrope, pošto je večeras u finalu šampionata u Azerbejdžanu savladala Holandiju sa 3:1 (25:20, 25:22, 18:25, 25:18).


Do druge titule u istoriji, prve poslije Beograda 2011, izabranice Zorana Terzića predvođene fenomenalnom Tijanom Bošković sa 28 poena, došle su sa impresivnih šest pobjeda, uz samo dva izgubljena seta.

Bronzanu medalju osvojila je Turska, koja je u meču za treće mjesto savladala selekciju Azerbejdžana sa 3:1 u setovima.

Dodik čestitao odbojkašicama Srbije evropsko zlato

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je večeras ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu.

"Osvajanjem zlatne medalje nastavili ste sjajan niz odličnih rezultata na velikim takmičenjima kojim ispisujete novu stranicu u istoriji srpske ženske odbojke. Uvjeren sam da ćete u vremenu koje je pred nama nastaviti nizati pobjede i osvajati trofeje i na najbolji mogući način promovisati svoju državu i narod, što i nas iz Republike Srpske čini ponosnim", navedeno je u čestitki predsjednika Dodika.

Predsjednik Vučić čestitao odbojkašicama evropsko zlato

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras srpskim odbojkašicama i stručnom štabu osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu, održanom u Azerbejdžanu i Gruziji.

"Čestitam vam jer ste zlato osvojili zahvaljujući teškom i napornom radu, odgovornim pristupom, posvećenošću i ljubavlju prema svojoj zemlji. Obradovali ste sve građane Srbije i naš narod u celini, a uveren sam da ćete dugo biti prve u Evropi. Jednostavno, najhrabrije ste i najbolje", navodi se u čestitki predsjednika Vučića.

Brnabić: Vi ste dokaz da timski rad vodi do pobede. Bravo!

Premijerka Srbije Ana Brnabić čestitala je večeras odbojkašicama Srbije osvajanje titule prvaka Evrope, poručivši da su one dokaz da timski rad vodi do pobjede.

"Pobeda!!! Čestitam našim odbojkasicama na osvojenom zlatu na EP! Vi ste dokaz da timski rad vodi do pobede. Bravo!", navela je Brnabić na zvaničnom tviter nalogu predsednice vlade Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana