Obrad Tomić novi centar Partizana za Glas Srpske: Navijačka osjećanja ne igraju na parketu

Ivan Dragičević
Obrad Tomić novi centar Partizana za Glas Srpske: Navijačka osjećanja ne igraju na parketu

Sarajevo - Kao što je "Glas Srpske" prvi objavio, reprezentativac BiH Obrad Tomić potpisao je trogodišnji ugovor sa Partizanom.

Snažni centra iz Gacka, koji je prethodne dvije sezone na visokom nivou odigrao za Kakanj, bio je velika želja novog trenera "crno-bijelih" Miroslava Mute Nikolića. Iskusni trener htio je da ga dovede u Dinamik, ali ga bivši klub nije pustio da ode uprkos što su Dorćolci čak bili voljni da plate obeštećenje. Kako mu je istekao ugovor sa timom koji vodi Josip Pandža, nije bilo nikakvih prepreka da se obaveže na vjernost Partizanu iako su navijači "crno-bijelih" na internetu negodovali zbog toga što je navijač Crvene zvezde.

- Nisam ni prvi ni posljednji koji je prije potpisa za Zvezdu ili Partizan navijao za rivalski klub. Sada sam u Partizanu i daću više od drugih za "crno-bijeli" dres kako bih zaslužio povjerenje navijača. To je izazov na koji sam spreman, jer navijačka osjećanja na igraju na parketu. Daću sve od sebe da napravimo što bolji rezultat i opravdam povjerenje trenera Nikolića. Ne mogu da pričam o ambicijama i dometima, jer još nije poznat roster. Trenutno imamo šest igrača pod ugovorom pa tek kad se tim kompletira možemo da govorimo o rezultatima - rekao je Tomić koji je trenutno u Sarajevu sa reprezentacijom BiH.

Snažni Gačanin je u pravu što se tiče navijačke pripadnosti igrača, a mnogi ljudi ne znaju da je veliki ljubimac Partizanovih tifoza Novica Veličković kao klinac podržavao Zvezdu, a i obrnutih primjera ima mnogo i u sadašnjem timu "crveno-bijelih". Iako je Tomić trenutno jedini centar pod ugovorom sa Partizanom, klub će se dodatno pojačati, a prema nekim informacijama, projektovani budžet za plate igrača biće 400.000 evra, što je za trećinu manje nego lani.

- Situacija je teška, dobro sam upoznat sa tim, a naravno da sam razgovarao sa Mutom o svojoj ulozi. Rekao mi je da će stići još jedan centar i ja sam pročitao da će biti Amerikanac, ali mi iz kluba nisu ništa detaljisali. Imaću dovoljno minuta za igru, što mi je najvažnije - rekao je Tomić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana