Nikola Ivanović o plasmanu Budućnosti u finale ABA lige: Nema uspjeha bez domaćih igrača

Ivan Dragičević
Nikola Ivanović o plasmanu Budućnosti u finale ABA lige: Nema uspjeha bez domaćih igrača

Podgorica - Jutro poslije velike pobjede nad Cedevitom (72:57) i plasmana u finale plej-ofa ABA lige, adrenalin nije popuštao sjajnog beka Nikolu Ivanovića. Presrećan zbog velikog uspjeha, uživao je u trenutku pred narednim obavezama i izazovima.

Cijele sezone Ivanović je jedan od najboljih igrača Budućnosti. Zajedno sa Nemanjom Gordićem dobio je kreativnu slobodu od trenera Aleksandra Džikića, što mu izuzetno prija, a rezultati govore da iz toga profitira i ekipa. Budućnost nikada ranije nije igrala finale ABA lige, a osvetila se Cedeviti za poraz od prije tri godine u atmosferi za pamćenje.

- Petu godinu igram za Budućnost i ne pamtim da je bio ovako dobar ambijent. Sve vrijeme nosila nas je publika, podrška nijednog momenta nije popuštala. Iako Podgoričani znaju da se umire kada gubimo, a bili smo na minusu od 11 poena protiv Cedevite, to se sada nije desilo, već su bili sve glasniji. Ni ona majstorica protiv istog rivala od prije tri godine nije bila ovakva - rekao je Ivanović na početku razgovora za "Glas Srpske".

Veliki posao uprava Podgoričana napravila je angažovanjem trenera Džikića i povratkom svoje "djece" u klub. Pored Ivanovića, dres Budućnosti ponovo su obukli Gordić, Danilo Nikolić, Filip Barović, a godinu ranije Popović. Značajan je mladi Aleksa Ilić, u rotaciji je još Milić Starovlah, a i Zoran Nikolić zna kako diše klub. Braća Šehović imaju veliki broj sezona kao članovi crnogorskog šampiona pa kada se na tu osovinu dodaju kvalitetni stranci Kajl Gibson i Lendri te Džastin Dolmen, onda rezultat teško može da izostane.

- Mislim da je to ključna stvar, domaći igrači drugačije shvataju kako klub funkcioniše. Nekoliko nas drži svlačionicu, osjećamo kad šta treba da bude urađeno, a naravno da stranci kvalitetom predstavljaju nadgradnju i doprinose rezultatima. Teško išta može da se napravi bez domaćih igrača - rekao je sjajni bek.

Priznaje da su bili mnogo napeti svih ovih dana u iščekivanju majstorice. Osjetilo se da je pritisak uzeo danak na startu meča, ali je predstava domaćih u drugom dijelu bila perfektna.

- Napetost je trajala od utakmice u Zagrebu. Cedevita je pokazala da je prava ekipa, više su željeli pobjedu u dva prethodna meča, što nismo smjeli da dozvolimo. Dobili smo lekciju o čvrstini, skupili smo se i odgovorili na pravi način. Shvatili smo da igramo mekano i da tako ne možemo do pobjede. Oni su iskusna ekipa, koristili su "trash talk", u tome su prednjačili Dimitris Nikols i Vil Čeri. Pokazali su kvalitet u ovim susretima, ali smo uz pomoć publike uspjeli da slavimo - dodao je Ivanović.

Nekako je baš Ivanovićeva trojka poslije brutalnog zakucavanja Krisa Džonsona trgla ekipu, pa i publiku na putu do uspjeha.

- Cijelu seriju pogađali su teške šuteve, trojke na kraju napada, pa i ovo Džonsonovo kucanje je potez koji ubija moral protivnika. S tog aspekta moja trojka došla je u pravom momentu. Pohvalio bih Popa (Petra Popovića), jer je odigrao sjajno i gotovo sam prelomio utakmicu - zaključio je Ivanović.

Džikić adut

Trener Džikić napravio je sjajnu atmosferu u ekipi, što je preduslov za dobre rezultate. Njegovi trenerski kvaliteti nikada nisu bili sporni, a Ivanoviću prija rad sa srpskim stručnjakom.

- Džile je moderan trener, neskromno ću reći da igram najbolju sezonu u karijeri pa je suvišno da pričam koliko mi saradnja s njim godi. Igra se zasniva na bekovima, držimo loptu, kreiramo i imamo kredit da odlučujemo. Dosta vremena pridajemo skautingu, sve protivnike poznajemo u dušu. Odlično ćemo se pripremiti za finale pa šta nam bog da - rekao je Ivanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana