Nikola Bjelajac brži od Velimira Stjepanovića u Beogradu: Velika stvar pobijediti idola

Danijel Radujković
Nikola Bjelajac brži od Velimira Stjepanovića u Beogradu: Velika stvar pobijediti idola

Banjaluka - Da ga čeka velika karijera, plivač Olimpa iz Banjaluke Nikola Bjelajac pokazao je na međunarodnom mitingu "Trofej Beograda 2017", gdje je bio prvi na 50 metara slobodno sa vremenom 23,52 sekunde.

Ovaj rezultat dobija na težini jer je za pet stotinki nadmašio najboljeg srpskog plivača Velimira Stjepanovića. Bjelajcu je sada uspjelo ono što je nagovijestio nedavno na "Banjaluka openu 2017", kada je malo kasnio iza Stjepanovića i Ivana Lenđera, drugog reprezentativca Srbije. Momak koji je tek napunio 19 godina svjestan je da je napravio veliki rezultat.

- Jako sam zadovoljan. Stjepanović je i dalje moj idol, i naravno mnogo mi znači na planu samopouzdanja kada plivam s njim, a pogotovo kada ga pobijedim. Velika stvar za mene. Bio je to solidan rezultat, s obzirom na to da sam imao povredu ramena u posljednjih sedam dana. Povrijedio sam se u teretani, pa sam se malo pričuvao i nisam puno trenirao u tom periodu. Sada je sve u redu s tim. Mislio sam da će biti lošiji rezultat, ali sve je dobro ispalo - istakao je Bjelajac.

On je nastupao i na 200 slobodno, gdje je bio 34, ali mu ta trka nije bila prioritet i iskoristio ju je da se što bolje spremi za preostale.

- S obzirom na to da nije bilo bazena za isplivavanje, lagano sam odradio tu trku, da se isplivam. To smo se dogovorili trener i ja, da bi što bolje bilo u finalu na 50. Ispostavilo se na kraju da smo dobro uradili. Na mitingu u Beogradu je ozbiljna konkurencija, došli su plivači iz Srbije i Makedonije koji studiraju i plivaju u Americi - dodao je Bjelajac, koji je kasno sinoć plivao u finalu na 100 slobodno i to je trebalo da bude najjača trka mitinga.

Ovaj miting bila je odlična provjera za Nikolu, koji se sprema za nastup na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, a pored toga imaće nastup na prvenstvu BiH.

Medalja za Žarkovićevu

Pored Nikole Bjelajca, medalju za Olimp u konkurenciji seniora u Beogradu osvojila je i Nina Žarković, i to u istoj disciplini kao i on - 50 metara slobodno. Ona je ovu dionicu isplivala u vremenu 27,97 sekundi i tako došla do bronze. Bolje od nje bile su Neza Klančar i Neza Kočijan, obje iz Olimpije Ljubljana. Pored njih dvoje, od plivača Olimpa u Beogradu su se još takmičili Marko Kremenović, Ivan Grcić, Natalija Stanojević i Sara Kremenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana