Ni Ronaldo nije spasao Anćelotija

Agencije
Ni Ronaldo nije spasao Anćelotija

Madrid - Iako je Karlo Anćeloti prije tačno godinu Real Madridu donio toliko željenu desetu titulu u Ligi šampiona, protekla sezona bez trofeja bila je dovoljna da uprava kluba italijanskom treneru uruči otkaz.

Imao je Anćeloti ugovor na još godinu sa Realom, ali ga ipak neće odraditi. Navijači nisu bili protiv njega, igrači sa Kristijanom Ronaldom na čelu ga vole i žele ga za trenera, ali ne i uprava kluba.

- Odbor je odlučio da otpusti Anćelotija. To nije bila laka odluka, ali je bila najbolja. Barem mi tako smatramo. Neki igrači, poput Ronalda imaju blizak odnos s njim, ali to nam nije smetalo u ovoj odluci. Želimo da mu zahvalimo na protekle dvije godine i osvajanju desete Lige šampiona, zbog čega će uvijek biti u istoriji ovog kluba - rekao je predsjednik "kraljevskog kluba" Florentino Perez.

Italijanski stručnjak je Real preuzeo prije dvije godine i uspio da im donese desetu titulu u Ligi šampiona. Pored toga, osvojio je još Superkup Evrope, Svjetsko klupsko prvenstvo i Kup kralja. Međutim, ni jednom nije uspio da dođe do trofeja u Primeri, a vjerovatno je kap koja je prelila čašu bila ova sezona bez ijedne titule, što je u Realu nezamislivo. Ukupno je ostvario 89 pobjeda i 16 poraza. Njegova ekipa igrala je vrlo efikasno jer je za to vrijeme postigla čak 323 pogotka.

- Želio bih da zapamtim ove dvije fantastične godine provedene u Madridu. Hvala klubu, navijačima i igračima - poručio je Anćeloti na "Tviteru".

Što se tiče klupe Reala, glavni favoriti su treneri Borusije Dortmund Jirgen Klop i Napolija Rafael Benitez. Ako je suditi prema pisanju španskih medija i izjavama Pereza, španski trener je u prednosti.

- Sljedeće sedmice ćemo objaviti ime novog trenera Real Madrida. Ekipi je potreban podstrek, mi imamo odgovornost. Potreban je novi impuls, bilo bi dobro da novi trener govori španski - kazao je Perez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana