Nevjerovatna životna priča dvadesetdvogodišnjeg Veslija Moraeša: Školarci slave tatine golove

Agencije
Nevjerovatna životna priča dvadesetdvogodišnjeg Veslija Moraeša: Školarci slave tatine golove

Birmingem - Osim što je talentovan fudbaler i što čelnici Aston Vile polažu velike nade u njega, Vesli Moraeš kao i većina brazilskih fudbalera sa sobom nosi zanimljivu životnu priču. Tek su mu 22 godine i na početku je fudbalske karijere koja bi mogla da bude impresivna, a već ima dvoje djece koji su školarci.

Prvo dijete dobio je sa 14 godina, a drugo dvije godine kasnije, faktički dok je i sam bio klinac. Interesatno da je djecu dobio sa dvije različite djevojke. Djetinjstvo mu je bilo komplikovano, rođen je u siromašnoj porodici koja je živjela blizu Rija. Otac, koji je uticao da zavoli fudbal, rano je preminuo pa je mali Vesli morao da se zaposli. Paralelno je trenirao i radio u fabrici, a kako je bio nestašan i nespretan, u ranim godinama postao je otac i to dva puta. U potrazi za fudbalskom karijerom otišao je u Evropu. Nije prošao probe u Atletiku iz Madrida, Nansiju i Evijanu, ali su njegov talenat prepoznali ljudi u Trenčinu. Slovački klub, koji još zovu mali Ajaks, ima izvrsnu akademiju i nije ni čudo što su baš u tom sistemu vidjeli da bi Moraeš mogao da napravi veliku karijeru.

- Kada sam dobio djecu rekao sam da moram učiniti sve kako bih postao profesionalac. Bilo mi je teško, jer sam morao da radim danju, a naveče sam išao na trening. Dok igram, mislim na njih, majku i porodicu. Morao sam nešto da uradim, bio mi je potreban novac. Išao sam od tima do tima prije nego što sam stigao do Slovačke. Trenčin je bio moj šesti klub u kojem sam probao da se nametnem. Pomislio sam da ostavim fudbal, ali sam dobio šansu - rekao je Moraeš.

Put iz Trenčina odveo ga je u Belgiju. Zablistao je u dresu Briža pa je za 25 miliona evra prešao u Aston Vilu. Klub iz Birmingema vratio se u Premijer ligu, a Brazilac je igrač koji ih treba ostaviti u odabranom društvu.

- Kada završim trening uvijek pozovem majku. Učinila je sve za mene kako bih uspio. Svaki dan razmišljam o prošlosti, o timovima koji su me odbili. Srećan sam što sam u Premijer ligi, najboljem takmičenju na planeti - dodao je Moraeš.

Sezonu je počeo sa četiri gola na osam utakmica. Ova priča sigurno će ga dodatno povezati sa navijačima Aston Vile, pogotovo ako nastavi da postiže golove što se od njega očekuje.

Novi Garinča

Interesatno da Veslija Moraeša jedan hendikep povezuje sa legendarnim brazilskim fudbalerom Garinčom. Moraešu je jedna noga kraća za tri centimetra, ali to mu nije odmoglo da postane profesionalni fudbaler i to na vrhunskom nivou. Isti hendikep imao je i Garinča koji je svojevremeno bio jedan od najboljih igrača na svijetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana