Neobični zahtjevi fudbalera gazdama: Tražili plaže, zgrade, helikoptere, sastanak sa Šeron Stoun

Agencije
Neobični zahtjevi fudbalera gazdama: Tražili plaže, zgrade, helikoptere, sastanak sa Šeron Stoun

Firenca - Najbolji svjetski fudbaleri, pa čak i oni dosta slabiji od njih, zarađuju ogromne svote novca, ali pojedinci pored velikih količina para od klubova zahtijevaju dodatne usluge, a neke od njih su u najmanju ruku neobične.

Kako je fudbal danas postao unosan biznis, igrači zarađuju milione evra po sezoni. Odnedavno najplaćeniji igrač svijeta postao je Karlos Tevez, koji u Šangaju dobija 72 evra po minutu, odnosno 37,5 miliona po sezoni. Fudbaleri dobijaju silne pare da bi prešli iz jednog tima u drugi, ali i pored toga pojedinci se ne libe da traže dodatne usluge od klubova koji žele da ih angažuju. Što bi se reklo, može im se, jer poslodavci čine sve kako bi ih doveli i time podigli popularnost svojih klubova.

Jedan od najneobičnijih zahtjeva imao je sada već penzionisani brazilski igrač Marsio Santoš, koji je od tadašnjeg gazde Fjorentine Vitorija Čekija Gorija tražio da mu omogući sastanak sa glumicom Šeron Stoun. Na kraju nije uspio izaći sa atraktivnom glumicom, ali je došao u Firencu. Njegov zemljak Ronaldinjo je dugo vremena pregovarao sa Bešiktašem, ali posao je propao kada je tražio za sebe i porodicu sedam avionskih karata mjesečno na relaciji Turska - Brazil. Pored toga, Ronaldinjo je tražio vozača koji će mu biti stalno na raspolaganju, a klub je trebalo da mu plaća i račun za mobilni telefon.

Još jedan Brazilac imao je neobičan zahtjev, a riječ o Nejmarovom ocu koji je tražio privatni avion koji bi ga dovozio na svaki meč u Španiju. Navodno je postojao zahtjev da mu Katalonci plate organizaciju žurke na kojoj su bile i prostitutke. Jedan od najboljih igrača današnjice Kristijano Ronaldo tokom Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine tražio je da u kupatilu hotela bude ogromno ogledalo kako bi mogao sebi da se divi nakon tuširanja. Da neki igrači precjenjuju svoje mogućnosti najbolje govori primjer Žervinja iz Obale Slonovače. Njemu je prelazak u Al Džaziru propao jer je želio privatnu plažu i svoj helikopter. Ništa manje skroman nije bio Kamerunac Samjuel Eto, pošto je tokom igranja za tada prebogati Anži tražio apartman u Moskvi od 1.000 kvadrata. To je bila zgrada od četiri sprata sa bazenom. Legendarni holandski igrač Klarens Sedorf je na Mundijalu 2014. godine radio kao konsultant, a za taj posao je tražio hotel na plaži Kopabakana. Razlog za to je bio da bi svaki dan mogao da igra fudbal na pijesku. Pored igrača, i njihove žene imaju svoje uslove, a čitav set njih imala je supruga Dejvida Bekama, Viktorija. Ona je od Milana, gdje je Bekam došao na pozajmicu iz SAD, tražila helikopter 24 časa na raspolaganju, bazen sa termalnom vodom, sopstveni fitnes centar, frizera i kuvara specijalizovanog za makrobiotiku.

Bergkamp samo autom

Jedan od najboljih napadača svog vremena Denis Bergkamp imao je strah od letenja. Kada je Holanđanin iz Intera odlazio u Arsenal, potpisao je ugovor sa klauzulom da može umjesto avionom da putuje automobilom na utakmice. Zbog toga često nije išao na dalja gostovanja. Ovaj zahtjev je potpuno razumljiv u odnosu na one gdje su se tražili bazeni, plaže, helikopteri i ostalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana