Nenad Trajković, trener Igokee: Treninge krpimo sa juniorima

Milan Zubović
Nenad Trajković, trener Igokee: Treninge krpimo sa juniorima

Laktaši - Povrede igrača mnogo muče trenera Igokee Nenada Trajkovića koji nema dovoljan broj košarkaša da održi kvalitetan trening pa je prvom timu priključio nekoliko juniora.

Na povrede Filipa Adamovića i Vuka Radivojevića nadovezao se problem Tomislava Zubčića koji je na utakmici sa Crvenom zvezdom istegao ligamente lakta. Ipak, krilni centar bi trebalo da bude spreman za sutrašnji susret petog kola regionalnog takmičenja protiv Krke, dok će Radivojević preskočiti i susret sa Slovencima.

- Situacija nije idealna jer nemamo dobre treninge pošto nemamo dovoljan broj igrača. Pokušavao nešto da zakrpimo sa juniorima koji inače ne treniraju sa nama i ne možemo da napravimo nikakve taktičke zamisli. Treniramo sa sedam igrača, a problema ima i Zubičić koji nije imao funkciju u prstima ruke kojom šutira tako da smo u vrlo teškoj situaciji. Ide nam teška utakmica obzirom na stanje u ekipi, ali tu utakmicu treba da dobijemo bez obzira u kakvoj situaciji se nalazimo - izjavio je Trajković.

Ukazanu priliku u prošlom meču protiv Crvene zvezde dobro su iskoristili Darko Talić i Aljoša Janković, dok bi priliku za igru sada mogao da dobije i mladi Filip Negovanović koji je ovog ljeta stigao iz Slavije.

- Protiv Zvezde smo imali osam igrača u rosteru i sličan situacija biće i na meču sa Krkom. Nadam se da će Adamović biti spreman da nam pomogne dok Radivojević neće biti u stanju. Negovanovića ćemo da registrujemo i to je naš roster koji nije veliki. Velikom energijom i koncentracijom moramo da dobijemo tu utakmicu koja nam je veoma važna - izjavio je Trajković.

Pojačanja nema na vidiku

Poslije odlaska Amerikanaca Orlanda Džonsona, Treja Kela i Džimija Gevina najavio je dolazak zamjena mada nije mogao ni okvirno da kada bi oni mogli da stignu.

- Radimo na tome svaki dan, gledamo ponude igrača i dobijam informacije od ljudi koji su radili sa njima. Želja nam je da dovedemo igrača koji je tip Džonsona, koji u rukama ima 15 poena. Možemo dovesti nekoga da popuni broj, ali ne želimo da ponovo dođemo u situaciju da nismo zadovoljni njima. Kada će da bude ne znam, ali nadam se da će biti što pre - rekao je Trajković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana