Nenad Lalatović, trener Vojvodine: Zvezda i Partizan mogu do evropskog proljeća

Darko Pašagić
Nenad Lalatović, trener Vojvodine: Zvezda i Partizan mogu do evropskog proljeća

Banjaluka - Trener Vojvodine Nenad Lalatović smatra da su Crvena zvezda i Partizan plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona, odnosno Lige Evrope već postigli veliki uspjeh, ali da bi bilo još ljepše kada bi prezimili u Evropi.

Mladi stručnjak, koji je na klupu Novosađana sjeo ljetos, smatra da je uspjeh beogradskih klubova došao u pravo vrijeme za srpski fudbal i po njemu je očekivan, jer su u Ljutice Bogdana i u Humskoj odavno odskočili od ostatka srpskog fudbala i krupnim koracima grabe ka onim daleko moćnijim evropskim klubovima.

- Ono što je Zvezda učinila drugu godinu zaredom stvarno je veliki uspeh, ali se ne sme zaboraviti da se to nije postiglo preko noći. “Crveno-beli” imaju realne šanse da prezime na međunarodnoj sceni. Verovatnije je da takmičenje nastave u eliminacionom delu Lige Evrope, jer u njihovoj grupi Lige šampiona realan domet je treće mesto. Slična situacija je i sa Partizanom, koji objektivno može da se bori za drugu poziciju u grupi, koja donosi prolaz dalje. Sve u svemu, svaki normalan ljubitelj fudbala u Srbiji mora da bude radostan zbog uspeha dva beogradska kluba ove sezone, ali i da se nada da se može postiži još više - naglasio je Lalatović.

Njegov novi klub, Vojvodina, veoma dobro je startovao u šampionatu Srbije, a onda je u sedmom kolu doživljen za sada jedini poraz. I to od Crvene zvezde u Novom Sadu.

- U prvih šest utakmica osvojili smo 16 bodova, a onda smo nezasluženo izgubili od Zvezde. Za 90 minuta igrači mog nekadašnjeg kluba uputili su samo dva šuta na gol, ali su, nažalost, oba završila u našoj mreži. Tu je do izražaja došao kvalitet igrača koje u ovom trenutku poseduje Crvena zvezda. Ipak, ponosan sam na svoje igrače, jer sam siguran da su u ovom duelu pružili maksimum i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu - nastavio je Lalatović.

Po njegovim riječima Vojvodina ove sezone može puno, ali još je daleko da ugrozi “vječite rivale”.

- Kada sam dolazio u Novi Sad sam sam sebi zacrtao cilj, a to je da se Vojvodina posle tri sezone plasira na evropsku scenu. Dobro smo krenuli i siguran sam da ćemo u tome uspeti. Ekipa sa kojom raspolažem poseduje kvalitet - istakao je trener kluba iz “srpske Atine”.

Volio bih da neki od trofeja u srpskom fudbalu ode iz Beograda, međutim smatram da će to biti jako teško ostvariti bar ove sezone.

- Finansijska moć koju poseduje Crvena zvezda i Partizan u ovom trenutku je za sve ostale klubove misaona imenica. Oni za obeštećenja mogu da plate više od milion evra, što je doskora u srpskom fudbalu bilo nezamislivo. Ipak, verujem da će se neko veoma brzo priključiti Crvenoj zvezdi i Partizanu i da će trofeji konačno početi da odlaze iz Beograda, jer mnogima je dosadila dominacija “večitih”, a naročito klubovima iz manjih sredina - dodao je Lalatović.

Borac

Lalatović je bio prezadovoljan gostoprimstvom čelnika Borca i prijemom u Banjaluci, gdje su Novosađani u petak uveče odigrali humanitarni susret protiv “crveno-plavih”.

- Velika mi je čast što sam u Republici Srpskoj. Posebno mi je drago što se banjalučki klub polako diže i što postaje onakav kakav navijači očekuju da bude. Stabilan su klub, imaju sjajnog trenera i klupsko rukovodstvo, jer sa ozbiljnim ljudima možete da pravite ozbiljne rezultate. “Crveno-plavima” želim ove sezone u Premijer ligi BiH da budu među prva četiri tima. Bilo bi još lepše ako bi mogli da se domognu i nekog trofeja, ali ne treba da to bude imperativ. Dakle želim im sveg srca da izbore kvalifikacije za Ligu Evrope - istakao je Lalatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana