Nemanja Bilbija za "Glas Srpske": Gol za Mostar i moju porodicu

Darko Pašagić
Nemanja Bilbija za "Glas Srpske": Gol za Mostar i moju porodicu

MOSTAR - Ukoliko se fudbaleri Zrinjskog plasiraju u grupnu fazu Lige konferencije, najveće zasluge za to pripašće sigurno Nemanji Bilbiji, koji je u prvoj utakmici plej-ofa golom u 89. minutu donio prednost Mostarcima od 1:0 pred revanš sa Slovanom.

"Plemići" su svih 90 minuta, nošeni sjajnom podrškom sa tribina stadiona "Pod Bijelim brijegom", atakovali na gol Slovaka, stvarali šanse, a kakva je to dominacija bila najbolje govori podatak da su Mostarci prema golu Adrijana Čovana uputili čak 18 šuteva, a rival samo dva puta. I kada su gotovo svi na stadionu očekivali da će se na revanš otići sa rezultatom 0:0, majstor za golove još jednom je stupio na scenu. Visok skok, trzaj glavom i lopta je završila u mreži.

- Zaslužili smo da postignemo gol i mnogo ranije, ali možda je ovako moralo biti. Iskren da budem, poslije brojnih prilika, od kojih sam i ja neke imao, već sam se počeo pribojavati da nećemo ni dati gol ili da ćemo biti kažnjeni, kao što obično u fudbalu biva poslije promašaja. Na sreću, nije bilo tako - rekao je Bilbija za "Glas Srpske".

Mostar je posljednjih nekoliko dana bio u transu i na svakom ćošku glavna tema razgovora bio je Zrinjski.

- Poznato je da svaki postignuti pogodak posvećujem porodici, ali ovaj moram i gradu Mostaru, koji je posljednjih sedam dana živio za ovu utakmicu i za Zrinjski. Ovo je gol i za sve navijače, koji su bili uz nas, nosili nas i kada nam nije išlo. Uz njihovu pomoć smo ovako daleko dogurali. Hvala im za sve i nadam se da sam im se bar malo odužio za svu podršku koju pružaju klubu i meni - nastavio je Bilbija.

Bio mu je ovo 11. gol na evropskoj sceni. Osam ih je postigao u dresu Zrinjskog, dva dok je igrao za Sarajevo, a jedan dok je bio član Vojvodine.

- Nikada ne razdvajam golove, ali ovo je sigurno jedan od najvažnijih u mojoj karijeri. Blizu smo grupne faze, ali i daleko. Taj pogodak sigurno mnogo znači, ali u Bratislavi će biti drugačija priča. Slovan će sigurno igrati znatno drugačije nego u Mostaru. Moraće da napadnu, ako žele dalje. A i nama će biti teško ponoviti ovo sjajno izdanje sa prve utakmice. Ipak, vjerujem da može sačuvati prednost i tako ostvariti prvi plasman u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja kluba iz BiH - dodao je Bilbija.

Premijer liga

Zbog obaveza na evropskoj sceni fudbaleri Zrinjskog gotovo su potpuno zapostavili prvenstvo i do sada su odigrali samo dva susreta. Odgođena je i njihova utakmica šestog kola protiv Veleža, tako da su sada četiri meča u zaostatku.

- Ne znam kada ćemo to sve stići da odigramo, ali jasno je da to moramo uraditi. Sigurno je da nas do kraja jeseni očekuje paklen raspored, a ako se plasiramo u grupnu fazu, a vjerujem da hoćemo, on će biti još gušći - naglasio je najbolji strijelac Zrinjskog Nemanja Bilbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana