Neka Keln posti još ovu utakmicu

Srna
Neka Keln posti još ovu utakmicu

Keln - Iako trenutno postoji mnogo razlika između Kelna i Crvene zvezde, koji će večeras odmjeriti snage u drugom kolu grupe H Lige šampiona (19 časova), dva kluba ipak imaju mnogo toga zajedničkog.

Oba kluba imaju bogatu istoriju protkanu trofejima, kojih doduše mnogo više imaju Beograđani, armiju navijača, ali i odsustvo evropskih uspjeha tamo još od početka devedesetih godina prošlog vijeka. Ova sezona je prilika za popravljanje rejtinga i podsjećanje na slavne dane prošlosti, pa ne čudi euforija koja vlada u oba tabora. Domaći fudbaleri toliko su se uljuljkali evropskim iskorakom da su potpuno zapostavili Bundesligu pa su prizemljeni poslije šest kola u kojima su osvojili samo jedna bod uz jedan postignut i čak 13 primljenih pogodaka. Ovome treba dodati i poraz od Arsenala u prvom kolu Lige Evrope (1:3). Takav start sezone upalio je sve alarme u klubu pa je Liga Evrope preko noći postala sekundarno takmičenje, jer je prioritet svih prioriteta što brži bijeg sa dna prvenstvene tabele. Međutim, navijači su željni evropskih mečeva pa nema sumnje da će "Rajn energi stadion" biti prepun. Domaći se nadaju da bi večerašnja utakmica mogla biti prva poslije sedam mečeva ove sezone u kojoj će slaviti. Međutim, o tome će se pitati i Zvezda. "Crveno-bijeli" igraju najbolji fudbal još od generacije Nikole Žigića, Boška Jankovića, Marka Pantelića, Dušana Baste i drugih pa se fudbaleri potajno nadaju evropskom proljeću. Za ostvarenje tog cilja potreban je dobar rezultat u Kelnu. Do toga će morati doći bez povrijeđenog štopera Vujadina Savića, dok su na put krenuli golman Milan Borjan i bek Milan Rodić, ali je njihov nastup pod znakom pitanja.

- Ako ne daj bože izgubimo, male su šanse da ćemo proći dalje. Nismo se previše obazirali na njih, više smo gledali nas. Tri boda su nam cilj i sa njima bismo već sada bili prilično blizu plasmana u narednu fazu - rekao je Nenad Krstičić.

Slične probleme kao Vladan Milojević ima i strateg Kelna Peter Šteger, koji ne može da računa na najboljeg igrača Jonasa Hektora, a roviti su Artjom Rudnevs, Simon Zoler i Marsel Rise.

Grupa H

BATE - Arsenal (19), Keln - Crvena zvezda (19).

1. Arsenal 1        1        0        0        3:1     3

2. Crvena zvezda 1        0        1        0        1:1     1

3. BATE     1        0        1        0        1:1     1

4. Keln       1        0        0        1        1:3     0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana