Nebojša Joksimović: Uvijek se lijepo vratiti u Srpsku

Dušan Repija
Nebojša Joksimović: Uvijek se lijepo vratiti u Srpsku

Banjaluka - Pored košarkaša Crvene zvezde Jake Blažiča, najveći aplauz banjalučke publike od slovenačkih košarkaša dobio je bivši košarkaš Igokee Nebojša Joksimović.

Iskusni bek ostao je u lijepom sjećanju ljubiteljima košarke na ovim prostorima, a kao i svaki put u dresu Aleksandrovčana i u "Boriku" je dao sve od sebe, ipak nedovoljno da njegov tim slavi.

- Pre svega, stvarno se lepo vratiti u Banjaluku i odigrati meč pred ovakvom publikom. Bilo je ovo divno iskustvo i svaka čast za organizaciju, kao i za podršku. Publika je definitivno uživala. Meč je bio vrlo tvrd, obje ekipe su igrale maksimalno ozbiljno, iako je prijateljski duel. Mogli smo da završimo posao u 40 minuta, ali nismo dobro kontrolisali skok u finišu i to nam je nedostajalo za trijumf. Sve u svemu, možemo biti zadovoljni sa većinom stvari na ovom meču - rekao je Joksimović.

Slovenija će u prvoj fazi Evrobasketa igrati u Zagrebu protiv domaćina Hrvatske, Grčke, Holandije, Gruzije i Makedonija.

- Hrvatska i Grčka su najteži protivnici, ali mislim da možemo i s njima da igramo. Sve ostale reprezentacije možemo da dobijemo. Pritisak će biti ogroman, pa svaki meč moramo da shvatimo maksimalno ozbiljno. Stvari se u košarci brzo menjaju, a ekipe koje su manjeg rejtinga koriste svaku priliku za iznenađenje - rekao je Joksimović.

O ambicijama na Evropskom prvenstvu ne želi da priča, samo je siguran u jedno:

- Imamo dobru ekipu i nadam se odličnom plasmanu na kraju. Koje mesto bi nas zadovoljilo to ne znam, ali uvek se, kao i svi sportisti, nadam onom najboljem - zaključio je Joksimović.

 

Igokea

Nebojša Joksimović je tri sezone proveo u Igokei, sa kojom je bio pobjednik ligaškog dijela ABA lige.

- Uvek se rado sećam tog perioda. Imali smo stvarno dobru ekipu, napravili veliko iznenađenje, ali su se isprečile neke druge stvari da igramo Evroligu. Igokea je zdrava sredina, pratim rad kluba i verujem da će iz godine u godinu biti sve organizovanija i jača. Imam mnogo prijatelja u Laktašima i Banjaluci i želim ljudima u klubu svu sreću - rekao je košarkaš Krke.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana