Napadača Radnika gol posvetio kćerki Sofiji

D. Pašagić, I. Stanišić
Napadača Radnika gol posvetio kćerki Sofiji

Bijeljina - U veoma važnoj utakmici u borbi za Ligu za prvaka Radnik je kao domaćin savladao "fenjeraša" Olimpik sa 2:0, a otpor Sarajlija slomljen je u nastavku susreta golovima Marka Obradovića u 53. i Dejana Jankovića u 71. minutu.

Svima na stadionu ostaće urezano u sjećanju ono što se dešavalo poslije prvog pogotka, devetog u sezoni Obradovića, koji je otrčao do navijača Radnika i sa prstom u ustima imitirao bebu sa cuclom. Tako je pokazao neizmjernu radost zbog rođenja kćerke Sofije, koja je na svijet došla 23. februara.

- I ranije sam postignute pogotke posvećivao porodici, supruzi Sunčici i petogodišnjoj kćerki Nikolini, a ovaj je za drugu kćerku Sofiju, koja je rođena prije samo četiri dana - rekao je presrećni Obradović.

On je naglasio da je ovom pobjedom Radnik napravio ogroman korak ka Ligi za prvaka.

- Sada praktično sa tri boda obezbjeđujemo mjesto među šest najboljih, a tamo možemo stići i sa remijem u narednom kolu u okršaju sa direktnim konkurentom Širokim Brijegom. Ukoliko osvojimo bod na "Pecari", zadržaćemo dva kola prije kraja sedam koraka prednosti u odnosu na Hercegovce. Tada bi nas još teoretski mogla stići Mladost sa kojom smo u oba meča igrali 0:0. Sada im bježimo osam bodova i imamo bolju gol-razliku, što znači da bi nas mogli prestići samo pod uslovom da mi sva tri meča izgubimo, a oni sva tri pobijede, što je malo vjerovatno - nastavio je Obradović.

Prvi cilj uprave Bijeljinaca je plasman u Ligu za prvaka, a drugi da se onda pokuša obezbijediti plasman u Evropu.

- Smatram da će četvrto mjesto na kraju prvenstva predstavljati vizu za međunarodnu scenu, jer među prva tri tima, gdje će po procjenama svih biti Zrinjski, Sarajevo i Željezničar treba da tražimo i osvajača Kupa BiH. Međutim, u ovom takmičenju branimo pehar, pa se valjda i mi nešto pitamo. I prošle sezone smo bili autsajderi pa smo digli pobjednički pehar. Tu je i bitka na trećem frontu u Kupu Srpske, gdje takođe želimo da stignemo do kraja i ponovo u Bijeljinu donesemo ovaj trofej - izjavio je Obradović.

Najbolji strijelac Bijeljinaca ima ugovor sa Radnikom do ljeta 2018. godine, a u tekućoj sezoni ima jedan cilj, koji je po njemu ostvariv.

- Želja mi je da budem najbolji strijelac Premijer lige BiH. Sada zaostajem dva gola za vodećim Sulejmanom Krpićem iz Slobode i mislim da je to dostižno. Međutim, ako to i ne ostvarim, a Radnik ispuni zacrtane ciljeve biću srećan - dodao je Obradović, koji je zimus imao ponudu iz Malezije, ali uslovi obeštećenja nisu zadovoljili čelnike Radnika, tako da će i dalje nositi dres Semberaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana