Nakon Banjaluke Kovačević poražen i u Sarajevu

Siniša Kotaraš
Nakon Banjaluke Kovačević poražen i u Sarajevu

Sarajevo - Na juče održanom sastanku Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević povukao je zahtjev u kojem je tražio da se o situaciji u njegovom savezu obavijeste organi Evropske fudbalske asocijacije (UEFA), te da evropska kuća fudbala o svemu da svoje mišljenje.

Povod za ovakav potez prvog čovjeka fudbala Srpske bila je snažna inicijativa za njegovu smjenu te zahtjev većine članova Izvršnog odbora FSRS za vanrednu sjednicu na kojoj bi bilo raspravljano o povjerenju predsjedniku Kovačeviću. 

Osim toga, nedavno je i Prosvjetna inspekcija obišla Fudbalski savez RS i izdala direktivu da sjednica Izvršnog odbora mora biti održana u predviđenom vremenu, kao i da mora biti zakazana sjednica Skupštine FSRS. 

 Predsjednik Mile Kovačević je u svom pismu koje je poslao na adresu FS BiH naglasio da se inspekcija ne može baviti stvarima koje su jedino i isključivo u nadležnosti sporta, te fudbalskih institucija.

Zbog toga je Kovačević i zatražio da se krovni savez BiH fudbala obrati UEFA i zatraži da se zaštite standardi i principi koji važe u fudbalskoj organizaciji, kao i da se zaustavi, kako on smatra, “nestatutarno ponašanje i samovolja pojedinaca koji na sve načine pokušavaju da sruše Savez”.

Međutim, to pismo nije pročitano na sastanku IO FS BiH, jer ga je Kovačević povukao u posljednji čas.

- Meni je drago da je u Sarajevu ipak preovladao razum i da je, za razliku od drugih situacija, sve vraćeno na institucije FSRS. Ovo je očekivana odluka i na taj način je FS BiH pokazao da nas poštuje. Mi idemo dalje i čekamo da vidimo da li će te vanredne sjednice biti sazvane u predviđenom roku. Ako ne budu, onda ćemo ih mi sazvati i završiti započeti posao - rekao je član IO FS RS Vico Zeljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana