Na rukometnom turniru "Mika 2020" 24 ekipe

Srna
Na rukometnom turniru "Mika 2020" 24 ekipe

PRNjAVOR - U Prnjavoru se ovog vikenda održava Međunarodni rukometni turnir "Mika 2020" na kome učestvuju 24 kluba iz zemalja regiona.

Turnir se održava u organizaciji Rukometnog kluba "Sloga", čiji je predsjednik Vlado Šljivić rekao Srni da turnir prerasta u tradiciju, čuvajući uspomenu na Miroslava Miku Mikerevića, koji je prije smrti najviše doprinio razvoju ovog sporta u Prnjavoru.

- Naredne godine kada slavimo pet decenija postojanja postavili smo pred sebe veće zadatke, jedan od njih je da pokušamo osvojiti Drugu ligu kako bismo ušli u viši rang takmičenja - naveo je Šljivić, koji je i predsjednik Organizacionog odbora turnira.

Generalni pokrovitelj turnira je opština Prnjavor. Načelnik Darko Tomaš rekao je nakon zvaničnog otvaranja da broj okupljenih ekipa dovoljno govori o značaju turnira, prijateljskim vezama koje je klub iz Prnjavora uspostavio sa klubovima u okruženju.

On je naveo da je to lijepa manifestacija koju treba nastaviti održavati, te dodao da u tome neće izostati podrška opštine.

Za danas su na ovom, sedmom međunarodnom rukometnom turniru, predviđena takmičenja za 12 ekipa u kategoriji dječaka uzrasta 2005. i 2006. godište, dok su sutra na rasporedu utakmice za 12 klubova u kategoriji 2007. i 2008. godište.

Miroslav Mikerević će ostati zapamćen po tome što je u aprilu 1992. godine spasio 38 srpskih vojnika zarobljenih u vojnom objektu "Rabić" kod Dervente bez upotrebe sile, metka ili žrtve, za šta je odlikovan najvišim vojnim priznanjem Republike Srpske, ordenom Milana Tepića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana