Na putu ka Zlatiboru Rudar Prijedor savladao Borac u Šamcu

Darko Pašagić
Na putu ka Zlatiboru Rudar Prijedor savladao Borac u Šamcu

Zlatibor - Fudbaleri Rudar Prijedora doputovali su na Zlatibor, gdje će u idućih osam dana nastaviti pripreme za narednu sezonu, u kojoj im je jedini cilj osvajanje prvog mjesta u Prvoj ligi Republike Srpske i povratak u Premijer ligu.

Na putu ka Srbiji u Šamcu su odigrali i prvu kontrolnu utakmicu, u kojoj su savladali domaći Borac sa 2:0, a golove za “zeleno-crne” postigli su pojačanje iz banjalučkog Borca Milan Šikanjić i novajlija iz tešanjskog TOŠK-a Andrej Pavlović. Trener Igor Janković na početku utakmice izveo je ovaj sastav: Hamzabegović, Pekija, Marinović, Marić, Zekanović, Burazor, Arežina, Marmat, Savanović, Mikić, Šikanjić. U igru su još ulazili: Ne. Petrović, Lezić, No. Petrović, Sajak, O. Petrović, Maksimović, Kovačević, Marmat, Malbašić i Pavlović.

- Bila je ovo naša prva provjera i moram  biti zadovoljan, a rezultat, koji je u ovom trenutku i najmanje bitan, mogao je biti i ubjedljiviji u našu korist. Najvažnije je da su se igrači poslije uvodnog dijela priprema dobro istrčali, ali i da su počeli da usvajaju neke moje zamisli, koje želim da što prije sprovedem u djelo, kako bismo start šampionata dočekali potpuno spremni - naglasio je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Igor Janković.

Za vrijeme priprema na Zlatiboru Prijedorčani će odigrati dva kontrolna susreta.

- Već u srijedu igramo protiv crnogorskog Koma, a ime drugog rivala, sa kojim ćemo se sastati u subotu, saznaćemo u narednih dan, dva. Postoji mogućnost da to bude beogradski Grafičar, ali to je u ovom trenutku manje važno. Sigurno je da će nam vrijeme na Zlatiboru ići naruku i očekujem da imamo kvalitetne uslove za rad, u što uopšte ne sumnjam. Na pripreme su krenula 22 fudbalera, ali postoji mogućnost da nam se još neko priključi, jer za nas prelazni rok još nije završen - nastavio je Janković.

Po povratku sa Zlatibora Rudar Prijedor će odigrati još dva kontrolna meča.

- Pet utakmica biće sasvim dovoljno da sklopim mozaik za premijerni susret u prvenstvu, u kojem 10. avgusta na svom stadionu dočekujemo povratnika u elitu Jedinstvo iz Brčkog. Naš cilj je sasvim jasan, a to je titula. Svi mi u stručnom štabu, baš kao i igrači, svjesni smo šta se od nas očekuje i spremni smo da su upustimo u svako iskušenje - dodao je Janković.

Pojačanja

Redove Rudar Prijedora u ovom prelaznom roku pojačalo je čak deset fudbalera. To su: Dino Kalesić (TOŠK), Andrej Pavlović (TOŠK), Predrag Zekanović (Zvijezda 09), Bojan Burazor (Borac, BL), Milan Šikanjić (Borac, BL), Slaviša Maksimović (Kozara), Ognjen Petrović (Kozara), Dragan Arežina (Jedinstvo, Ž) Mihajlo Savanović (Sloboda, MG) i Aleksandar Malbašić (Metalege). Klub su napustili samo Ognjen Davidović i Stefan Gavranović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana