Na programu osam utakmica trećeg kola Lige šampiona: Barsa na “Meaci”

G.S.
Na programu osam utakmica trećeg kola Lige šampiona: Barsa na “Meaci”

MILANO - Spektakl se sprema u Milanu, gdje će Inter večeras od 21 čas ugostiti Barselonu u trećem kolu Lige šampiona.

Oba tima za sada imaju po pobjedu i poraz, trijumf ih ostavlja u trci za jedno od prva dva mjesta koja vode dalje, a poraz vodi ka trećoj poziciji koja donosi nastavak takmičenja u Ligi Evrope. “Neroazuri” ne stoje dobro u Seriji A, gdje su vezali dva poraza, a posljednji je posebno bolan jer ih je nadigrala Roma upravo na “Đuzepe Meaci”, nakon čega su pali na deveto mjesto tabele. Trener Simone Inzagi ima još malo kredita kod uprave i pobjeda nad Barselonom bi ga zadržala na kormilu, ali to djeluje kao veoma težak zadatak jer Inter nije slavio protiv “Blaugrane” još od 2010. godine. To je ujedno bila jedina njegova pobjeda u deset međusobnih susreta tokom kojih je još ostvario tri remija i šest poraza. Inzagi neće moći da računa na povrijeđenog Romelua Lukakua, a nastup Lautara Martineza je pod znakom pitanja, pa bi utakmicu mogli započeti Edin Džeko i Hoakin Korea.

S druge strane, Barselona je u dobrom momentumu jer je izbila na vrh La lige. Njen trener Čavi Ernandez ima velikih problema sa povredama i nedostaju mu Ronald Arauho, Žil Kunde, Memfis Depaj, Hektor Beljerin i Frenki de Jong. Ipak, sve nade polaže u poljskog napadača Roberta Levandovskog.

- Ne bih mijenjao Roberta ni za koga na svijetu. Iskustvo je presudno. On je zreo, a njegov način igre pomaže mladim fudbalerima. Osvojio je sve, ali je u Barselonu stigao kao skroman igrač. Ovo što radi je izvanredno. On je primjer, radi za ekipu i pomaže stručnom štabu. Levandovski pravi razliku, zaista je izvanredan fudbaler - rekao je Čavi.

U istoj grupi Bajern ne bi trebalo da ima težak posao protiv Viktorije Plzenj, a trenera Bavaraca Julijana Nagelsmana raduje povratak u tim Kingslija Komana, koji se priključio treninzima nakon 25 dana pauze. Nijemci će biti oslabljeni neigranjem Tomasa Milera i Džošue Kimiha, koji su pozitivni na virus korona.

Parovi

U grupama A, B, C i D večeras će biti igrane utakmice, a sastaju se: Bajern - Viktorija Plzenj, Olimpik Marselj - Sporting (18.45), Ajaks - Napoli, Klub Briž - Atletiko Madrid, Ajntraht - Totenhem, Inter - Barselona, Liverpul - Rendžers, Porto - Bajer Leverkuzen (21). Plasman, grupa A: Napoli 6, Liverpul 3, Ajaks 3, Rendžers 0. Grupa B: Klub Briž 6, B. Leverkuzen 3, Atletiko M. 3, Porto 0. Grupa C: Bajern 6, Barselona 3, Inter 3, V. Plzenj 0. Grupa D: Sporting 6, Totenhem 3, Ajntraht 3, Olimpik 0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana