Mladi rukometaš Sloge na pripremama olimpijske reprezentacije: Poziv Rojevića velika nagrada

Darko Dragičević
Mladi rukometaš Sloge na pripremama olimpijske reprezentacije: Poziv Rojevića velika nagrada

DOBOJ - Sjajna sezona beka dobojske Sloge Darija Đenadije krunisana je pozivom u olimpijsku reprezentaciju Srbije. Selektor A tima Boris Rojević želi da u narednom periodu vidi na djelu što više mladih rukometaša.

Đenadija će u narednom periodu biti u prilici da se dokaže selektoru. Olimpijska selekcija odigraće i meč protiv juniorskog tima i to će da bude velika prilika za sve rukometaše da zasluže nove pozive.

- Poziv u olimpijsku selekciju mi puno znači, jer sam skrenuo pažnju na sebe. Velika je čast da dobijem poziv i da se nađem na spisku selektora Borisa Rojevića. To je za mene velika nagrada za sav uloženi rad u proteklom periodu, ali sigurno i obaveza da u narednom periodu budem još bolji kako bi ti pozivi dolazili i kasnije. Sigurno je da ću na okupljanju dati sve od sebe da opravdam poziv - istakao je mladi rukometaš iz Kozarske Dubice.

Đenadija je ove sezone bio svijetla tačka dobojske Sloge. Posebno je zablistao u drugom dijelu sezone, kao i u finalu Kupa Republike Srpske.

- Vjerujem da je Sloga imala kvalitet za bolji rezultat nego što je to pokazala u prvenstvu. Nije bila baš dobra sezone jer smatram da smo imali kvalitet za bolji rezultat. Međutim, treba biti realan i istaći da su nas povrede omele u borbi za što bolji plasman. Svojim učinkom sam veoma zadovoljan. Pokazao sam sebi, ali i drugima da posjedujem kvalitet i siguran sam da mogu još bolje. Naravno ništa od toga ne bi bilo moguće da nisam dobio povjerenje trenera. Nadam se da sam odgovorio na pravi način jer sam nastojao da iskoristim svaki minut na parketu da napredujem - poručio je bek. Svojim partijama skrenuo je pažnju jačih klubova. Nije tajna da ga već prati Zagreb.

- Moja je želja da napredujem svake sezone. Naravno da težim većim izazovima, ali idem korak po korak. Trenutno sam koncentrisan samo na obaveze u reprezentaciji pa ću onda na kraći odmor. Bila je naporna sezone i treba skupiti energiju za novu, u kojoj ću sigurno željeti da budem još bolji - rekao je on.

Pohvale

O tome koliko je predan radu govori i da je nakon završetka sezone nastavio da radi sa kondicionim trenerom Radom Drvenicom. Svi treneri hvale njegovu radnu etiku.

- Prijaju mi te pohvale. Vjerujem u dobar rad i svaka pohvala mi daje dodatni motiv da nastavim sa kvalitetnim treninzima kako bih dodatno napredovao. Vjerujem da mogu pružati još bolje partije - dodao je Dario.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana