Mladen Žižović, FK Borac: Srušićemo Sarajevo

Darko Pašagić
Mladen Žižović, FK Borac: Srušićemo Sarajevo

Banjaluka - Iako nismo dobro startovali u prvenstvu siguran sam da ćemo u derbiju drugog kola Premijer lige BiH savladati Sarajevo.

Izjavio je ovo iskusni prvotimac Banjalučana Mladen Žižović pred susret sa "bordo" timom koji se igra u nedjelju od 19 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci.

- Ekipa sa "Koševa" ima jednu od najkvalitetnijih ekipa u Ligi, ali poslije startnog poraza od Mladosti nemamo pravo na kiks i siguran sam da ćemo zabilježiti pobjedu - naglasio je Žižović.

On očekuje dobru utakmicu koju bi mogao da odluči trenutak inspiracije.

- Previše se dobro poznajemo međusobno, tako da sa te strane ne bi trebalo da bude nikakvog iznenađenja. U njihovoj ekipi su i dvojica naših nekadašnjih prvotimaca Nemanja Bilbija i Bojan Puzigaća. Sve u svemu moramo pružiti maksimum tokom svih 90 minuta i onda uspjeh neće izostati - nastavio je Žižović.

Banjalučani u ovom susretu neće biti u kompletnom sastavu.

- Aleksandar Subić pauzira još ovu utakmicu zbog crvenog kartona zarađenog u posljednjem kolu prošlog prvenstva, dok Stefan Savić još nije sanirao povredu. Najvažnije je da su riješeni problemi oko sertifikata i radnih dozvola za novajlije Ivana Kostića, Miloša Žeravicu, odnosno Tonija Jovića, Petra Ilića i Srđana Bečelića. Sa njima ćemo biti mnogo jači nego na premijeri, što bi trebalo da bude dovoljno za tri boda. Očekujem i veliku podršku sa tribina, a mi ćemo dati sve da se odužimo za podršku - dodao je Žižović.

Stigao Kastratović

Na potpis ugovora juče je u Banjaluku stigao doskorašnji napadač Borca iz Čačka Jovan Kastratović.

- U njemu smo dobili mladog i perspektivnog igrača, ali za nas prelazni rok još nije završen. Želimo u svoje redove da dovedemo još jednog iskusnijeg napadača, ali još ne bih o imenima, dok ne dogovorimo saradnju - rekao je sportski direktor Borca Slobodan Starčević.

Dug

Na Gradskom stadionu prethodnih dana bilo je dosta problema oko nagomilanih dugova iz ranijeg perioda.

- Postojala je mogućnost da čak dođe u pitanje odigravanje susreta sa Sarajevom, ali smo uspjeli da nađemo zajednički jezik sa našim nekadašnjim trenerom Bogdanom Petkovićem, kome se duguje 44.000 maraka. Isplaćen mu je dio duga, a ostatak je reprogramiran u nekoliko mjesečnih rata. Nedavno su dio dugovanja dobili bivši trener Josip Pelc, te bivši igrači Nemanja Bilbija i Dalibor Teinović, dok je za jedan dio napravljen reprogram - istakao je direktor Borca Robert Zrilić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana