Mladen Krstajić: Jović ne može da omane izborom kluba

Dušan Repija
Mladen Krstajić: Jović ne može da omane izborom kluba

Banjaluka - Selektor Srbije Mladen Krstajić oduševljen je igrama prvog strijelca Bundeslige Luke Jovića i vjeruje da će u godinama koje dolaze samo napredovati, bez obzira na to u koji veliki klub da pređe.

Posljednjih mjeseci gotovo svakodnevno javnost licitira imenima klubova i milionima koje oni, navodno, nude klubu iz Frankfurta za mladog napadača. Real, Barselona, Liverpul, Bajern i mnogi drugi rado bi vidjeli momka iz Bijeljine u svojim redovima, što ne čudi ni Krstajića.

- Dečko je eksplodirao ove sezone, kada je malo ko to očekivao od njega, jer je jedno vrijeme bio u zapećku u Benfiki. Očigledno je promjena lige i filozofije fudbala pozitivno uticala na njega, pa je poslije sezone prilagođavanja počeo da pruža ono što može - rekao je Krstajić koji je bio gost manifestacije “Dan fudbala” u Banjaluci.

Kako su stanovnici Frankfurta još ranije postali Mijat Gaćinović i Ante Rebić, Jović je bez problema prihvatio promjenu sredine.

- Mislim da su mu njih dvojica mnogo pomogli. Sada je tu i Filip Kostić, na terenu se vidi da uživaju i da imaju harizmu. Baš kao vi, vidim i ja da se dovodi u vezu sa mnogim klubovima, šta god i kad god odluči, on je sebe već izgradio kao vrsnog napadača - rekao je Krstajić.

Još jedan Bijeljinac, defanzivac Partizana Svetozar Marković, krči put ka nekoj od pet najkvalitetnijih liga, ali Krstajić za njega ima drugačiji savjet. Kako je i sam prilično kasno otišao u inostranstvo, a opet stigao da ostavi pečat u Verderu i Šalkeu prije povratka u Partizan, smatra da je Markoviću još rano za odlazak.

- Radi se o velikom talentu. Razlika između njega i mene je ta što je on upao u vatru i prije vremena, sa samo 17 godina, a ja sam stigao u Partizan kada sam imao 22. On je budućnost srpskog fudbala i u ovom momentu, ako bih ja odlučivao o njegovoj karijeri, učinio bih sve da ostane u Partizanu naredne dvije, tri godine. Za sve ima vremena jer on još nema ni 19 godina. Treba da ostavi trag u svom klubu, a tek onda napravi korak u jaču ligu - smatra Krstajić.

Godina iza stručnjaka rođenog u Zenici je puna uspona i padova. Sa “orlovima” je zapeo u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva, a onda ih odveo u B Ligu nacija. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo su na pragu, a rivali Srbije snažni.

- Grupa nije nimalo laka, imamo aktuelnog prvaka Evrope Portugaliju, tu su uvijek nezgodni Ukrajinci, dok mi želimo da nastupimo nakon 20 godina na EP. Uz dobru organizaciju i atmosferu koja nas je krasila u proteklom periodu, bez obzira na neke stvari, o kojima se pisalo što je trebalo i što nije, ali treba da znamo da je Srbija iznad svih nas i da mi treba da služimo Srbiji - zaključio je Krstajić.

Ponosan na Pecu

Kako je i dalje prvi čovjek Radnika, Mladen Krstajić je posebno ponosan na najboljeg fudbalera Republike Srpske za 2018. Demira Pecu.

- Drago mi je da je baš fudbaler mog kluba dobio nagradu. Peco igra dobro i vjerujem da će imati jako dobru karijeru. Želim mu da tako nastavi i da ga zaobiđu povrede, a mi u Radniku ćemo se truditi da što više momaka izvedemo na sličan put - rekao je Krstajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana