Ministarstvo nenadležno za zabranu nastupa Dajak klubu Banjaluka

Srna
Ministarstvo nenadležno za zabranu nastupa Dajak klubu Banjaluka

SARAJEVO - Ministarstvo civilnih poslova u Savjetu ministara nije nadležno za utvrđivanje prioriteta u nastupima sportista, niti njihovog predstavljanja na međunarodnim takmičenjima, navodi se u odgovoru ovog ministarstva Srni u vezi sa zabranom Dajak klubu Banjaluka da učestvuje na Evropskom prvenstvu u Konjicu koju je izrekao Kajak kanu savez FBiH.

Iz Ministarstva civilnih poslova navode da su nadležni za poslove i zadatke koji se odnose na utvrđivanje osnovnih principa koordinacije aktivnosti, usklađivanja planova entitetskih tijela vlasti i definisanje strategije na međunarodnom planu u oblasti sporta.

Kapiten rafting reprezentacije BiH Dragan Babić izjavio je juče da će Dajak klub Banjaluka posredstvom nadležnih institucija Republike Srpske tražiti da se zaštite njihova prava nakon što im je Kajak kanu savez FBiH zabranio da kao najbolja ekipa u BiH predstavljaju ovu zemlju na Evropskom prvenstvu u Konjicu.

Babić kaže da je sa ovom ekipom prije desetak dana na Svjetskom prvenstvu osvojio zlatnu medalju za BiH, te da je velika bruka i skandal da najbolji ne predstavljaju BiH na predstojećem međunarodnom takmičenju.

On je napomenuo da su dopisi upućeni Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Kabinetu predsjednika Republike Srpske, Ministarstvu civilnih poslova u Savjetu ministara, kao i Olimpijskom komitetu BiH i da od njih traže da se izjasne o ovome.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana