Miloš Vazura zadovoljan igrama Nigerijca, za kojeg poručuje da ostaje u Partizanu: A govorili su da je Sadik “drvo”

Agencije
Miloš Vazura zadovoljan igrama Nigerijca, za kojeg poručuje da ostaje u Partizanu: A govorili su da je Sadik “drvo”

BEOGRAD - Generalni direktor Partizana Miloš Vazura zadovoljan je urađenim u kalendarskoj godini, naročito u prethodnoj polusezoni, bez obzira na to što je za dlaku izmaklo evropsko proljeće i što Crvena zvezda ima 11 bodova više u prvenstvenoj trci.

Ruku na srce, igra “crno-bijelih” pod komandom Save Miloševića mnogo je bolja nego što pokazuju rezultati. Mladi stručnjak uspio je da afirmiše nekoliko igrača i u život vrati otpisane, što je značajno olakšalo poslovanje kluba. Strahinja Pavlović prodat je Monaku za deset miliona evra, s tim što će više detalja iz ugovora biti poznato u prvim danima nove godine. Ono što je važno, mladi defanzivac će tek na ljeto postati stanovnik Kneževine, tako da ima dovoljno vremena za pronalazak njegove zamjene. Pun pogodak je angažovanje Umara Sadika, koji se nametnuo golovima, pa su počele priče o njegovom odlasku. Nigerijac ima ugovor sa Romom, a Partizan pravo da ga otkupi na ljeto za 1,6 miliona evra.

 

- Krenuli smo od toga da je Sadik “drvo”, a sad smo došli do pitanja gde Sadik ide. Ima nekih novinskih napisa da je Sadik otišao, ali ja sam već odavno dao izjavu da on ne može da ide, da se samo Partizan pita - rekao je Vazura.

Zvezda je pobjegla velikih 11 bodova na kraju prvog dijela sezone, ali to ne znači da Partizan nema najviše ambicije tokom proljeća. U drugom dijelu sezone igraće se više derbija nego jesenas, što je ujedno i prilika da Partizan eventualno smanji zaostatak i šampionsku trku učini zanimljivijom. A da bi se to dogodilo, neophodna su i nova pojačanja. Vazura ih najavljuje do početka priprema, a one su zakazane za 10. januar.

- Imamo dva derbija, imamo i Kup, očekujemo da se sretnemo i tamo. Idemo da odbranimo trofej Kupa Srbije, ali idemo korak po korak. Bitno je da se ekipa dobro spremi, da se pojača na nekim pozicijama gde nemamo dovoljno igrača, na tome radimo i imaćemo već neke nove igrače do početka priprema. Pravićemo filozofiju da pomešamo igrače iz naše škole sa strancima i našim iskusnim igračima - istakao je Vazura.

Posebno je pohvalio jednog prvotimca.

- Saša Zdjelar stvarno igra fenomenalno i jako smo zadovoljni njegovim načinom rada, odnosom prema treningu i to se i vidi. Zadovoljni smo svima, nadam se da su i oni zadovoljni - dodao je Vazura.

 

Odlazi Šćekić

Ekipu će sigurno napustiti nekoliko igrača, a seriju odlazaka mogao bi da otvori Aleksandar Šćekić. Pouzdani fudbaler sredine terena skrenuo je pažnju nekoliko klubova iz inostranstva, a jedan od zainteresovanih je Genčlerbirligi, u kojem je Crnogorac već boravio. U trci je i drugoligaš Boluspor, koji ima ambiciju da se plasira u Superligu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana