Milići zaustavili Leotar

Darko Pašagić
Milići zaustavili Leotar

Milići - Fudbaleri Milića priredili su veliko iznenađenje u četvrtom kolu Druge fudbalske lige Republike Srpske, grupa istok pošto su na svom terenu savladali do ovog susreta vodeći Leotar sa 1:0.

Povratnik među drugoligaše pogotkom Bobana Jolovića u 83. minutu iz penala stigli do vrijednog trijumfa i prekinuli pobjedonosni niz Trebinjaca, koji su do sada jedini imali maksimalan učinak.

Ovaj derbi kola u potpunosti je opravdao očekivanja. Iako su na kraju ostali bez bodova, mora se priznati da su izabranici Olega Ćurića, koji je zbog crvenog kartona prije vremena morao u svlačionicu bili daleko bolji rival, pogotovo u prvih 75. minuta. Međutim, bolju igru nisu uspjeli krunisati golom i u 83. minutu je stigla kazna.

Do kraja susreta Trebinjci su pokušavali da dođu bar do izjednačenja, ali u tome nisu uspjeli i doživjeli su prvi poraz ove sezone. Kiks nekadašnjeg šampiona BiH iskoristila je Romanija, koja se tek vratila među drugoligaše, i pobjedom na svom terenu nad gatačkom Mladosti od 1:0 preuzela je lidersku poziciju.

U grupi Zapad došlo je do smjene na vrhu tabele, iako su tri vodeće ekipe zabilježile pobjede.

Naime, Jedinstvo iz Žeravice je na svom terenu nanijelo težak poraz teslićkom Proleteru od 6:0 i preuzelo prvo mjesto zbog bolje gol razlike u odnosu na Laktaše, koji su kao gosti bili bolji od doskorašnjeg prvoligaša Slobode iz Mrkonjić Grada i pobijedili su sa 2:1.

Gostima iz Teslića nije pomoglo ni dvadesetak vjernih navijača, koji su tokom cijelog meča bodrili svoje ljubimce, uprkos njihovoj lošoj igri i visokom porazu. Isti broj bodova, 10, kao Jedinstvo i Laktaši ima i Borac iz Kozarske Dubice, koji je savladao Dubrave sa 3:1.

Povratnik među drugoligaše je ponovo pokazao da ima visoke ambicije, a kreator trijumfa bio je raspoloženi Stefan Tomaš. Dubičanima je posao olakšao Meris Demo, koji je već u 14. minutu zaradio drugu javnu opomenu, pa je morao na prinudno hlađenje u svlačionicu.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana