Milenković obara Matićev rekord

Glas Srpske
Milenković obara Matićev rekord

Mančester - Defanzivac Fjorentine Nikola Milenković postaće najskuplji srpski fudbaler u istoriji ukoliko pojača Mančester junajted ove zime.

Zaključenje posla više nije tako daleko, s obzirom na to da je njegov agent već nekoliko dana u Mančesteru, gdje dogovara uslove prelaska. Odranije je poznato da talentovanog štopera klub iz Firence neće pustiti za manje od 50 miliona evra, što je suma kojom bi Milenković postao rekorder. Najveći transfer u istoriji srpskog fudbala još uvijek drži Nemanja Matić, kojeg su, takođe “đavoli”, platili Čelziju 44,7 miliona evra. Međutim, kako je direktor “ljubičastih” Pantaleo Korvino najavio da Milenkovića neće pustiti za manje od 50 miliona, rekord nije sporan ukoliko se klubovi dogovore, kao i agent sa Junajtedom o ličnim uslovima igrača.

Milenković je već duže vrijeme na listi prioriteta Mančestera, jer ga je sada već bivši menadžer Žoze Murinjo označio kao lijek za poroznu odbranu. Portugalac ga je dugo pratio, čak dolazio u Podgoricu da ga gleda uživo u meču Crne Gore i Srbije, pa su čelnici kluba sa “Old Traforda” i novi menadžer Ole Gunar Solskjer odlučili da krenu u akciju, iako je Murinjo u međuvremenu dobio otkaz.

Norvežanin će dobiti oko 70 miliona evra za zimska pojačanja, tako da će najveći dio otići na Milenkovića, kojeg engleski mediji upoređuju sa Nemanjom Vidićem. Popularni Bleki podjednako dobro se snalazi na mjestu štopera i pored desne aut-linije, te igra vrlo zrelo, iako ima samo 21 godinu, što je pokazao i na Svjetskom prvenstvu, ali i ove sezone u Seriji A.

Najskuplji srpski igrači

Nemanja Matić    (Čelzi - Mančester j.)  44,7 evra

Aleksandar Mitrović (Njukasl - Fulam)         30,2

Lazar Marković (Benfika - Liverpul)   25

Nemanja Matić    (Benfika - Čelzi)         25

Savo Milošević         (Saragosa - Parma) 25

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana