Mesijeva noć bez Ronalda

Agencije
Mesijeva noć bez Ronalda

Milano - Pomalo iznenađujuće, najbolji fudbaler svijeta u izboru Svjetske fudbalske federacije (FIFA) je Lionel Mesi. Poslije četiri godine Argentinac je ponovo dobio nagradu ispred Virdžila van Dajka i Kristijana Ronalda.

Priznanje koje se od ove godine zove “FIFA najbolji”, a ranije je bila “Zlatna lopta” i još ranije “Svjetski fudbaler godine” primio je u čuvenoj milanskoj Skali gdje se nije pojavio njegov najveći konkurent Ronaldo.

Barselona je prošle sezone osvojila špansku La ligu, poražena je od Valensije u finalu Kupa kralja, a u Ligi šampiona je doživjela veliki šok ispadanjem od Liverpula. 

- Individualne nagrade su sekundarne. Ono što je najvažnije je da tim osvaja titule. Mada je uvijek lijepo kada prepoznaju vaš učinak. Odavno nisam osvojio nagradu, tako da mi je drago što mi je ova pripala. Naravno, bilo je i drugih koji su zaslužili da budu ovdje, a nisu - rekao je Mesi.

Kako je Liverpul na kraju postao evropski šampioni Van Dajk je figurirao kao glavni favorit, ali je Fabio Kanavaro i dalje jedini defanzivac koji je dobio ovu nagradu. Međutim, Holanđanin nije reagovao, ali se zato oglasio Portugalac poslavši šifrovanu poruku koja sve otkriva.

- Sve što vam se danas čini velikim, jednog dana može biti malo. Ne možete da uradite sve na svijetu, ali možete da učinite sve kako biste svoje snove pretvorili u stvarnost. Zapamtite, poslije mraka uvijek sviće - citirao je Ronaldo, koji je ostao na pet priznanja za najboljeg na svijetu.

Kao kapiten Portugalije nije dao nijedan glas najvećem rivalu, dok je Mesi njemu dao tri, a pet Sadio Maneu.

Mjesta u idealnom timu našla su obojica velikih rivala, a osim njih tu su golman Alison, te Matijs de Liht, Serhio Ramos, Van Dajk, Marselo, Luka Modrić, Frenki de Jong, Eden Azar i Kilijan Mbape. 

Za najboljeg trenera očekivano je proglašen Jirgen Klop koji je Liverpulu donio Ligu šampiona, a samo ih je maestralna sezona Mančester sitija koštala osvajanja Premijer lige.

 

Rapino najbolja kod dama

Najbolja fudbalerka svijeta je Amerikanka Megan Rapino. Svih ovih godina je lider svoje reprezentacije, a iako je proslavila 34. rođendan, i dalje je na vrhunskom nivou.

Dži Elis je najbolji trener u ženskom fudbalu, dok je Lids Marsela Bijelse dobio nagradu za fer-plej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana