Matić do trake Vidićevim stopama

G.S.
Matić do trake Vidićevim stopama

Mančester - Svojevremeno je Nemanja Vidić postao prvi Srbin sa kapitenskom trakom u istoriji Mančester junajteda. Sada bi njegov imenjak Matić mogao da ga naslijedi na mjestu lidera slavnog engleskog kluba.

Povratak u otadžbinu Antonija Valensije označio je i promjenu kapitena. Ekvadorac je obavljao ovu ulogu nakon što je Vejn Runi napustio “Old Traford”. Čitavu deceniju proveo je među “đavolima”, proživio je s ekipom najveće momente slave, nacionalne titule, osvajanje kupova, ali i Lige šampiona. Godine su neumoljive, Valensija ih ima 34 i osjetio je da je pravi trenutak za povratak u Ekvador. Mnogi Matića vide kao novog kapitena, a Žoze Murinjo je insistirao na njegovom dolasku u Mančester. Srbin je odlučio da napusti Čelzi, gdje je imao sjajan status samo zbog Portugalca. Murinjo je otišao, a Matić je i dalje jedan od najvažnijih igrača Junajteda. Možda tandem Matić - Pogba nije donio ekipi onoliko koliko su ljudi u klubu očekivali, ali to vjerovatno ide na dušu francuskom fudbaleru. I Pogba je kandidat za traku, što je pomalo čudno, jer ga mediji sele iz kluba duže od pola godine. Tu su još Ešli Jang i David de Hea. Za svakog postoje argumenti za i protiv, ali čini se da je visoki momak s Uba nekako najbliži ovoj ulozi. Na turneji po Australiji Matić je nosio traku oko ruke. Bivši fudbaler Mančester junajteda Brajan Robson smatra da je srpski reprezentativac pravi čovjek koji bi trebalo da predvodi saigrače na terenu i u svlačionici.

- Važno je da kapiten traži mnogo od saigrača i da im bude primjer. To je iskorak ispred prosječnosti. Kada pogledam tim Junajteda na treningu, vidim samo da Matić i Kris Smoling imaju liderske sposobnosti - rekao je Robson.

Ove riječi stigle su i do reprezentativca Srbije. Priznaje da mu laskaju jer Robson nije bilo ko. Ostaje samo da Ole Gunar Solskjer odluči ko je novi lider tima.

- Uvek je lepo kada čuješ da čovek kao što je Robson govori dobre stvari o tebi. Znači mi puno, jedan sam od najiskusnijih u ekipi i pokušaću da je vodim na najbolji način. Menadžer odlučuje ko će nositi kapitensku traku, kako god da bude biću srećan. Kapitenska traka je važna, ali još je važnije da Mančester junajted igra dobar fudbal - rekao je Matić.

Solskjer mora brzo da odluči, do početka engleske Premijer lige ostale su dvije sedmice. Mančester junajted na premijeri igra baš protiv Čelzija, pa bi u tom meču bilo malo simbolike.

Tim bez iskustva

Matić je govorio o ekipi kojoj, prema njegovom mišljenju, nedostaje iskustvo.

- Imamo kvalitet, ali nemamo iskustva. Imamo pet ili šest odličnih fudbalera kao što su Markus Rašford ili Antoni Marsijal. Pokazali su kvalitet, ali su premladi da vode ekipu - rekao je Matić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana