Marko Vidojević, novi trener Leotara: Nedostatak vremena najveći problem

Darko Pašagić
Marko Vidojević, novi trener Leotara: Nedostatak vremena najveći problem

TREBINjE - Novi šef stručnog štaba Leotara Marko Vidojević svjestan je težine situacije, ali je naglasio da se izazova ne boji i da će zajedno sa svojim saradnicima učiniti sve da se stvari okrenu u korist ekipe sa “Polica”.

Vidojević je odradio prvi trening sa ekipom, upoznao se sa saradnicima Damjanom Ratkovićem i Anelom Ramićem, te trenerom golmana Darko Jegdićem, ali je zatekao tek 12 prvotimaca.

- Na okupu imamo jako malo igrača, ali sam siguran da će situacija po tom pitanju iz dana u dan biti sve bolja. Najvažnije je da oformimo grupu igrača koja će činiti kostur ekipe, a adekvatna pojačanja tražićemo u hodu. Jasno je da nam je najveći problem što imamo malo vremena, jer kasnimo. Očekujem da ćemo u ove četiri sedmice do početka prvenstva uspjeti da odradimo kvalitetan trenažni proces i prvenstvo dočekamo potpuno spremni. Za dovođenje igrača ima dosta vremena, jer prelazni rok dugo traje - naglasio je Vidojević i dodao da mu je čast i velika privilegija da je dobio povjerenje da sjedne na klupu Leotara, koji je klub sa dugom i bogatom istorijom.

Istakao je da će jedini cilj Trebinjaca i u ovoj sezoni biti da se obezbijedi opstanak, te da zna da će u narednom prvenstvu biti dosta ekipa, koje će imati isti plan.

- Klub je u prošloj sezoni ispunio taj cilj, ali moramo da znamo da je svaka naredna godina u tom najvišem rangu takmičenja malo specifičnija i malo teža nego prethodna. Upoznat sam solidno sa situacijom u Premijer ligi, tu su i moji pomoćnici, koji je dobro poznaju, tako da sa te strane ne bi trebalo da bude nikakvih problema - istakao je Vidojević.

Planirano je da Trebinjci odigraju četiri kontrolna susreta.

- Problem nam predstavlja to što nemamo blizu adekvatne protivnike, ali ćemo se potruditi da se kroz te pripremne utakmice ekipa uigra. Tražimo rivale za prva dva meča, treći će nam biti Arsenal iz Tivta 2. jula, a sedam dana kasnije odigraćemo “generalku” protiv Igala. Moramo ući u  intenzivniji rad, jer nemamo puno vremena i nadam se da ćemo što prije formirati kostur ekipe, koja će moći ravnopravno da se bori sa drugim ekipama u ligi koja je jako zahtjevna i kvalitetna. U ovom trenutku najosjetljivija tačka u ekipi su nam bonus igrači i na tom polju moramo reagovati i naći adekvatna rješenja - dodao je Vidojević.

Karijera

Novi trener Leotara Marko Vidojević posjeduje UEFA PRO trenersku licencu, a u dosadašnjoj karijeri je vodio Igalo, Brskovo, Bokelj, Jezero, Grbalj i Radnički iz Pirota. Klub iz Pirota je uveo u Prvu ligu Srbije, a sa Igalom je svojevremeno zaustavljen u baražu za Prvu ligu Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana